4K- en HDR-gamen in The Witcher 3 op Xbox One X nu beschikbaar; PS4 HDR volgt snel

Patch 1.60 voor The Witcher 3: Wild Hunt is nu beschikbaar voor Xbox One X, die een 4K-resolutie en HDR op je beeldscherm tovert. De PlayStation 4 Pro kreeg al in oktober de 4K-ondersteuning en ontwikkelaar CD Projekt RED is nog bezig met een patch om ook HDR richting de console van Sony te brengen.

Als je een Xbox One X en The Witcher 3: Wild Hunt in bezit hebt, dan kun je van de patch een kleine 500MB verwachten om de game te updaten met de grafische verbeteringen.

In 4K Mode, the game and all its additional content will run in 4K resolution (or supersampled on a non-4K display), featuring enhanced shadows, ambient occlusion and texture filtering, as well as higher resolution textures and gameplay at 30 fps. Switching to Performance Mode will enable dynamic resolution scaling, rendering the game at a resolution of minimum 1080p and up to 4K, while targeting 60 fps during gameplay.
Je kunt er zelf voor kiezen in welke modus je de RPG speelt: in 4K Mode of Performance Mode. In 4K heb je een hogere resolutie, verbeterde schaduwen etc. in 30fps. De Performance Mode zorgt ervoor dat The Witcher 3 een dynamische resolutie heeft, die tussen 1080p en 4K schommelt en zich op 60fps focust. In de game kun je via ‘Options’, ‘Display’ en dan ‘Advanced’ kun je wisselen tussen de twee functies.

The Witcher 3: Wild Hunt verscheen op 19 mei 2015 en de game krijgt geen DLC meer. Ontwikkelaar CD Projekt RED is inmiddels al een aantal jaar bezig met Cyberpunk 2077.

 1.   
  Jerry97's avatar

  Als ik een xbox one x had, zou ik toch gaan voor 1080p en 60fps en niet 4k en 30fps. Ik vind gamen met een hogere framerate veel belangrijker dan 4k. Een vraagje: heb je met performance mode dan ook HDR?

 2.   
  sjaak19832015's avatar

  ”Jerry97″ schreef, "Als ik een xbox one x had, zou ik toch gaan voor 1080p en 60fps en niet 4k en 30fps. Ik vind gamen met een hogere framerate veel belangrijker dan 4k. Een vraagje: heb je met performance mode dan ook HDR?"

  Tja ik snap ook niet waarom ze 30 fps met 4k doen. Het is veel fijner gamen in 60 fps dus kan me helemaal vinden in jou antwoord.

 3.   
  Tom's avatar

  HDR-output is in veel gevallen niet enorm veel zwaarder voor de GPU, dus ik neem aan dat beide modes dat zouden (kunnen) ondersteunen. Geen idee wat CD Projekt RED daarin communiceert, maar het lijkt me makkelijk haalbaar voor ze.