Soul Calibur 6 voorlopig niet naar Nintendo Switch, wellicht wel in de toekomst

De onthulling van Soul Calibur 6 tijdens de Game Awards 2017 ging gepaard met een bevestiging op welke consoles de titel zal verschijnen. PlayStation 4- en Xbox One-bezitters kunnen blij in hun handjes klappen, maar ook gamers op pc kunnen de vechtgame gaan ervaren in 2018. Daarmee zijn Nintendo Switch-eigenaren voorlopig overgeslagen en grote vraag is dan ook: gaat dit in de toekomst veranderen?

Metro’s GameCentral sprak met producer Motohiro Okubo en stelde hem deze vraag voor, tevens hopend op de aanwezigheid van Link. Dat was namelijk destijds het geval in de GameCube-versie van Soul Calibur 2.

GC: Is there any chance of a Switch version, so we can have Link again?

MO: SoulCalibur VI development started more than three years ago. And nobody knew anything about Switch back then. So, as a matter of fact we are not working on Switch, as of now. But of course, personally, I’m interested in the platform. So if the Unreal Engine can adapt to Switch, and evolve itself, then maybe the possibility will be more.

Op het moment lijkt een Switch-versie dus niet in ontwikkeling, maar Bandai Namco sluit het platform ook niet geheel uit. Er is dus nog hoop dat ook Switch-bezitters de Stage of History kunnen binnentreden om daar hun wapens te kruisen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren