Het bizarre Catherine krijgt een remake op PlayStation 4 en Vita

In 2011 verscheen er een hele aparte game op de vorige generatie consoles, die seksualiteit en relaties op een unieke manier behandelde. Catherine blijft volgens velen een verschrikkelijk goede game en het komt zeker niet als een verrassing dat er een remake is aangekondigd; Catherine: Full Body.

De game staat bekend om twee totaal verschillende soorten gameplay. Aan de ene kant ben je met hoofdrolspeler Vincent aan het worstelen met zijn relatie en affaire. Dit gebeurd door middel van veel cutscenes en gesprekken in een bar of thuis. Het andere element zijn bizarre puzzels terwijl Vincent ligt te dromen in zijn bed. Met Catherine: Full Body krijgen beide elementen extra content.


In het verhaal wordt een extra, vrouwelijk personage toegevoegd met de naam Rin, waardoor er meer mogelijke eindes ontstaan. Het puzzelgedeelte krijgt een extra moeilijkheidsgraad en nieuwe mechanics.

Momenteel is Catherine: Full Body slechts bevestigd. Het is nog niet duidelijk waar en wanneer de game precies uit gaat komen. Zodra we meer weten lees je dat natuurlijk hier op GamersNET!

 1.   
  WesterW's avatar

  Ik ben erg benieuwd wat de toegevoegde waarde is van een derde ‘Catherine’ aan het spel. Voorlopig kijk ik hier vooral met de nodige scepsis tegenaan. De hele game is gebouwd rond de dichotomie tussen loyaal/bezet/verantwoordelijk/volwassenheid en onloyaal/vrijheid/onverantwoordelijk/kinderlijkheid. Hoe Rin hier een gepaste plek in kan krijgen zonder afbreuk te doen aan het origineel, is me nog onduidelijk…

 2.   
  kiesmaarwa's avatar

  Een nieuwe moeilijkheidsgraad? Die game was al tergend moeilijk op de vorige hoogste moeilijkheid..

 3.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  kiesmaarwa schreef, "Een nieuwe moeilijkheidsgraad? Die game was al tergend moeilijk op de vorige hoogste moeilijkheid.."

  De reden waarom ik de game nooit heb uit kunnen spelen. Dus ik kijk hierwel naar uit om fris overnieuw te beginnen.