Stripboekenreeks van Sea of Thieves aangekondigd; is volledig kindvriendelijk

Naast een heus Sea of Thieves artbook, krijgt Rare’s nieuwe piratentitel ook een eigen stripboek. Jawel; tekst én beeld. Waar Rare voor het kunstzinnige naslagwerk nog de handen ineen sloeg met Dark Horse, zal de Sea of Thieves stripboekenreeks door Titan Comics geproduceerd wordt.

GameSpot kreeg de primeur voor deze aankondiging, en mocht daarbij al de eerste schetsen en meer artwork tonen. Zij wisten bovendien te melden dat het eerste stripboek in maart 2018 moeten lanceren — grofweg parallel aan de release van Sea of Thieves zelf — en dat Jeremy Whitley (onder andere van Thor Vs. Hulk) het schrijfwerk op zich zal nemen. De noeste tekenvaardigheden komen van onder meer Rhoald Marcellius, die in het verleden ook aan The Incredible Hulk werkte.


Het overkoepelende verhaal van de stripboekenserie vertelt over twee lang rivaliserende piratenteams, die elkaar haastig proberen af te troeven terwijl er gezocht wordt naar één ultieme schat. Onderweg zullen zij tegen ondode obstakels wandelen, talloze gevaarlijke vallen en uiteraard elkaars bittere rivaliteit. Stuk voor stuk verschijningen die ook in Rare’s spel aan de orde van de dag kunnen zijn.

Opvallend is wel dat de gehele reeks strips naar verluidt wel kindvriendelijk zal zijn, iets wat doorgaans niet in het verlengde van Titan Comics ligt. Diens grafische novelles (waaronder ook officiële adaptaties van Bloodborne, Tekken en Wolfenstein) zijn vaker wat bruter van aard.

Niet voor niets kloppen ook franchises als Warhammer 40.000 en Blood Bowl met regelmaat aan bij Titan Comics voor een samenwerking in de prentenboekenwereld. In het geval van Rare zullen er dan toch wat bloedsporen weggepoetst moeten worden. Niet geheel verrassend ook, aangezien het bronmateriaal ook bijzonder jolig kan ogen.

Sea of Thieves zelf staat aanstaande 20 maart alweer te verschijnen, op zowel Xbox One als Windows 10 (cross-platform middels Xbox Play Anywhere). Meer weten over het veelbelovende piratenspel? Lees onze uitgebreide Sea of Thieves preview of bekijk het gameplay commentaar van afgelopen Gamescom…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren