Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

De Plantronics RIG 800LX: draadloos, duurzaam, Dolby? | GamersNET Gear

Uiteraard al uitgebreid unboxt, maar nu ook door de review geduwd voor GamersNET Gear: Plantronics’ nieuwe RIG 800LX headset. Voorzien van gratis Dolby Atmos-licentie, draadloze marathonkwaliteit én een wat ongebruikelijk prijsplaatje voor het merk; deze koptelefoon voor gamers doet het allemaal. Maar is het de ferme 169,99 euro waard? Peter en Tom bespreken het in deze uitgebreide video review…

 1.   
  Mattiees's avatar

  je krijgt een snoertje minder, maar daar betaal je me toch een partij meer voor… 😆

 2.   
  CHILLOZZ's avatar

  en hoe sluit je m aan ? Met USB ??

  Misschien een idee om bij een volgende headset ook even de microfoon te laten horen hoe die klinkt 😀

 3.   
  Tom's avatar

  Inderdaad geen microfoontest in de video ditmaal, terwijl we dat een tijdlang wel gedaan hebben met headset. Ik zal er los nog eentje opnemen voor de geschreven review, voor de volledigheid.

  En natuurlijk werkt het ding op USB. De meeste draadloze headsets voor gamers doen dat, met enkele uitzonderingen daargelaten; vaak zijn dat degene met externe geluidskaarten. Wel een grote dongle trouwens.

 4.   
  CHILLOZZ's avatar

  Tom schreef, "Inderdaad geen microfoontest in de video ditmaal, terwijl we dat een tijdlang wel gedaan hebben met headset. Ik zal er los nog eentje opnemen voor de geschreven review, voor de volledigheid.
  En natuurlijk werkt het ding op USB. De meeste draadloze headsets voor gamers doen dat, met enkele uitzonderingen daargelaten; vaak zijn dat degene met externe geluidskaarten. Wel een grote dongle trouwens. "

  nja waarom ik die aansluiting vroeg.. Ik ben opzoek naar een koptelefoon voor aan de TV.

  M’n ouders willen nog wel eens klagen/vragen over mijn geluid van de tv als ik in bedje lig hahaha.

  Nu heb ik een samsung televisie daar zitten USB poorten op maar das niet voor headsets..

  Ik heb dus ook in principe geen headset nodig maar een koptelefoon [Dus mic mag eraf] Volgens mij kom je dan al snel bij die koptelefoons met een ”thuis” station

  mocht iemand een aanrader hebben. [Voorkeur wel OVER ear.]

  p.s. Nee bluetooth headsets werken niet. Ik heb namelijk nog een backup headset de playstation gold headset en dat is een draadloze headset met USB dongle. Uiteraard geprobeerd maar dat werkt niet.

 5.   
  Tom's avatar

  Als je iets wil wat specifiek in de televisie kan en draadloos is, dan zit je al snel gebonden aan een headset die beschikt over zo’n los geluidskastje, inderdaad. Waarschijnlijk eentje met een SPDIF-aansluiting in plaats van iets op USB of een simpele audiojack.

  Het enige wat mij nu binnenschiet is de Razer Thresher Ultimate, maar die is dan wel weer meteen flink aan de prijs. Maar goed; draadloos is dan ook al duur, als je dan ook nog eens géén USB of Bluetooth wilt, dan kom je sowieso niet snel erg goedkoop uit.

 6.   
  CHILLOZZ's avatar

  Tom schreef, "Als je iets wil wat specifiek in de televisie kan en draadloos is, dan zit je al snel gebonden aan een headset die beschikt over zo’n los geluidskastje, inderdaad. Waarschijnlijk eentje met een SPDIF-aansluiting in plaats van iets op USB of een simpele audiojack.
  Het enige wat mij nu binnenschiet is de Razer Thresher Ultimate, maar die is dan wel weer meteen flink aan de prijs. Maar goed; draadloos is dan ook al duur, als je dan ook nog eens géén USB of Bluetooth wilt, dan kom je sowieso niet snel erg goedkoop uit. "

  ja ik zag nu een sony koptelefoon staan die op TV kan [draadloos uiteraard] bij expert. [Volgens mij alleen een electronicawinkel van deze omgeving maar dat weet ik niet zeker.

  https://www.expert.nl/sony-mdr-rf895rk

  90 euries. Daar is dan opzich nog niets van te zeggen. En heb je toch merk. Dus denk dat ik die morgen maar eens ga halen.

  iig bedankt voor t meedenken tom.

  p.s. mocht linkje niet gewenst zijn laat t dan even weten dan verwijder ik die wel

 7.   
  Tom's avatar

  Voor zover ik die koptelefoon op kan zoeken, gaat het daar dus wél weer om een Bluetooth-model.

  Niet bepaald netjes van Sony trouwens, maar op de Britse site is nergens te vinden hoe je die headset precies aan je televisie koppelt. Er staat alleen maar dát het kan. Volgens Expert gaat het dus blijkbaar wel om Bluetooth? Erg onduidelijk, zou het sowieso nog even navragen.

  Als je dan toch iets direct op de televisie aansluit, zou ik voor een optische kabel gaan. Dat is in veel gevallen dan toch de fijnste connector, naast HDMI of gewoon een simpele jack.