Neppe iOS-versie van Cuphead was voor even bijzonder echt

Voor een flink dagdeel leek het even alsof Studio MDHR daadwerkelijk een werkende iOS-versie van Cuphead gelanceerd had op iTunes. Onder de precies overeenkomende naam van zowel de game als de ontwikkelstudio werd een app aangeprezen als de officiële mobiele adaptatie van het gerenommeerde spelletje. Maar al snel bleek het om een regelrechte hoax te gaan.

De zogenaamde iOS-versie van Cuphead bleek echt in-game materiaal en artwork van de game te gebruiken, zij het dan wel voorzien van een overlay die het deed lijken alsof er touch-besturing aanwezig was. Studio MDHR zelf was er snel bij om te claimen dat Cuphead helemaal niet op iOS is verschenen, en ondernam meteen actie de neppe versie van iTunes af te halen. Middels tweets waarschuwden zij voor de oplichterij.


Inmiddels is de app niet meer te vinden op Apples digitale verkoopplatform. Wie erachter zat en hoeveel er aan de hoax verdiend is (de neppe Cuphead ging immers op de kop voor vijf euro), is nog niet bekend.

Veel factoren, waaronder ook de prijs, leken authentiek over te komen, maar tegelijkertijd voelt een mobiele port van de game nog niet bijzonder reëel. Studio MDHR heeft tot dusver überhaupt weinig gesproken over andere ports voor Cuphead.

Cuphead werd een goede twee maanden geleden (eindelijk) gelanceerd op Xbox One, Windows 10 en Steam, waarna de game op veel lof kon rekenen. Critici en massa’s gamers waardeerden vooral de klassieke moeilijkheidsgraad en de unieke stijl van het (co-op) spelletje. Nog geen twee weken geleden sleepte het spel maar liefst drie Game Awards binnen.

Meer weten over wat Cuphead zo goed maakt? Lees onze Cuphead review.

 1.   
  NoobAssPlayer's avatar

  Ik dacht dat Apple een heel streng beleid heeft betreft het toelaten van apps tot de appstore?

 2.   
  Tom's avatar

  Volgens mij is het nog altijd strenger dan de Google Play Store (waar de bizar slechte Cuphead-klonen je om de oren vliegen, trouwens), maar zo te zien kun je daar tegenwoordig nog best wel makkelijk omheen.

  Correct me if I’m wrong, maar volgens mij komt het bij Apple wat sneller aan op een vast bedrag neerleggen en wat vlotte screening achteraf.