Verdun krijgt volgende week weer Armistice DLC; opbrengst naar War Child

Kerstmis staat om de hoek en draait natuurlijk om (onder nadere) vrede op aarde, maar in games is daar vaak maar weinig sprake van. Verdun is daarin een uitzondering, want al sinds 2014 houdt ontwikkelaar M2H ieder jaar een vredig evenement tijdens de feestdagen. Ook dit jaar wordt de wapenstilstand uit de Eerste Wereldoorlog nagespeeld in de shooter.

Net als vorig jaar krijgt dit de vorm van betaalde DLC: voor een klein bedrag krijgen spelers toegang tot de content die de Christmas Truce als thema heeft. Denk hierbij aan de beroemde voetbalwedstrijden en sneeuwbalgevechten, maar ook aan een animatie voor handenschudden, een platenspeler die kerstmuziek afspeelt en de mogelijkheid om kerstkaarten te schrijven vanuit de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog.

De DLC kost 2 Britse ponden en is verkrijgbaar van 21 december tot en met 4 januari. Een prijs in euro’s is niet bekendgemaakt, maar de verwachting is dat die niet boven de 3 euro uitkomt. Aangezien de DLC verbonden is aan het Armistice-project van Warchild, gaat de opbrengst van de content naar datzelfde goede doel. Vorig jaar wist de campagne van Verdun ongeveer 20.000 euro op te halen voor Warchild.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren