Tuinieren binnenkort ook onderdeel van Animal Crossing: Pocket Camp

Het gratis te spelen Animal Crossing: Pocket Camp is een geslaagde smartphone-adaptatie voor de franchise, maar wel een ietwat eentonige. Nintendo heeft de feedback duidelijk gehoord en kondigt nu dan ook aan de gameplay van nieuwe facetten te voorzien. Binnenkort wordt ook het onderhouden van je eigen tuintje een mogelijkheid binnen de koddige app.

Nintendo en ontwikkelaar DeNA maakte het nieuws bekend via een in-game melding voor Pocket Camp-spelers.


Veel specifieke informatie is nog niet bekend, maar Nintendo verzekert ons wel dat het hier om een sociale bezigheid gaat. Zo moet het mogelijk worden om de tuintjes van je vrienden te helpen bewateren en te onderhouden.

In de tussentijd worden we wederom lekker gemaakt met een aangekondigde verschijning van meer dierenvriendjes in de smartphone-wereld. Nintendo houdt de lippen nog enigszins stijf, maar zeer spoedig moeten meer bekende gezichten uit andere Animal Crossing-titels toegevoegd worden.

Stamgasten van de app zullen ook gemerkt hebben dat zij een flink aantal gratis Leaf Tickets hebben ontvangen. Dit gebeurde in verband met een zogenaamde Retweet Rally, waarbij genoeg retweets op Twitter een beloning van de valuta op konden leveren. Het voorgestelde doel werd lang en breed gehaald, waardoor spelers wereldwijd beloond werden met 50 Leaf Tickets.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren