Steam Curator-pagina’s nu interactiever en creatiever dan ooit

Zoals deze zomer nog aangekondigd, heeft Valve een aantal vlotte veranderingen voor het Steam Curator-programma in petto. Het online platform laat curators van games nu niet alleen meer interactie geven met hun volgers, maar stelt ze ook in staat om op creatievere manieren aanbevelingen (of afraders) te bundelen.


Steam Curators krijgen nu de mogelijkheid sociale media als Facebook, Twitter en Twitch te linken, alsmede hun statistieken mee te nemen in Google Analytics. Voor de kleinere partijen wellicht wat uitbundig, maar voor grote websites of internetberoemdheden uiteraard mooi om daadwerkelijke resultaten mee vast te leggen.

Tegelijkertijd kunnen curatoren met deze update ook eigen lijsten samenstellen. Uit al hun gecureerde aanbevelingen kunnen dan weer nieuwe samenstellingen van genres of gevoelens gemaakt worden. Neem bijvoorbeeld onze zojuist bij elkaar gegooide lijst ‘Pretentieuze indie-parels‘ met een handvol aan diepzinnig denkvoer.

Als klap op de vuurpijl kunnen aspirerende curatoren nu ook tags toevoegen aan hun eigen preferenties binnen de games om te testen. Dit stelt ontwikkelaars in staat om sneller bijpassende Steam Curators te vinden, om die vervolgens te voorzien van een sample van hun spel of product. Deze inkomende en uitgaande verzoeken worden vervolgens op Steam zelf bijgehouden.

Mocht je zelf nog een fijne aankoopwijzer zoeken op Steam, weet dan dat ook GamersNET Steam Curator is, en wij doorgaans razendsnel onze pc-recensies doorplaatsen op ’s werelds grootste digitale distributieplatform. Tel uit je winst. Of, eerder: nauwkeurig bespaarde centjes.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren