Update voor SteamVR verhelpt crashes DOOM VFR bij Oculus Rift-headset

DOOM doet het goed de afgelopen tijd: de Switch-versie lanceerde onder lovende kritieken en nog recentelijker is DOOM VFR verschenen, waarmee we in de virtuele werkelijkheid demonen kunnen afslachten. Helaas voor Oculus Rift-bezitters bleek de VR-behandeling op deze headset al bij het opstarten te crashen.

DOOM VFR werd alleen officieel aangekondigd voor de HTC Vive en PlayStation VR, maar Oculus VR is historisch gezien eigenlijk de enige partij die aan VR-exclusieve titels doet (Valve-baas en HTC Vive-initiatiefnemer Gabe Newell sprak zich zelfs tegen dit principe uit), dus bezitters van Oculus-headsets verwachtten dat het uitblijven van een officiële Rift-versie geen probleem zou zijn. Toch wilde DOOM VFR onder geen beding opstarten op de Oculus Rift. Gelukkig is er nu een patch voor dit probleem verschenen.

Volgens UploadVR zat het probleem hem niet in de Rift zelf, maar in een software-bug in SteamVR. In de beta van dit programma is nu een omweg geïmplementeerd en volgens UploadVR werkt DOOM VFR nu probleemloos met de Rift.

DOOM VFR is op 1 december verschenen voor pc en PlayStation 4.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren