Nintendo partnert met Kellogg’s voor Super Mario Cereal; werkt als unieke amiibo

Altijd al willen ontbijten met een besnorde, Italiaanse loodgieter? Nintendo en Kellogg’s maken het mogelijk, met het officiële Super Mario Cereal; ontbijtgranen met marshmallows en een bessenmix die ook nog eens functioneert als een amiibo.

Jawel, u hoort het goed: met het voedzame ontbijt kun je ook nog eens (gouden) munten of hartjes verdienen ín het nieuwe Super Mario Odyssey. Ongekend voor zowel Nintendo als Kellogg’s natuurlijk, maar desalniettemin een interessante nieuwe samenwerking.


Nintendo’s man achter de partnerinitiatieven is vanzelfsprekend in zijn nopjes over het ineenslaan van de handen met ontbijtgigant Kellogg’s. Tom Prata, Nintendo of America’s vice-voorzitter op dat vakgebied, sprak zich er uitbundig over uit in de officiële aankondiging:
This powered-up partnership with Kellogg’s is another exciting way for us to expand the Nintendo brand in unique and creative ways. We are always looking for new opportunities to bring smiles to people of all ages, and this is a fun way to kick off the day.
Opmerkelijk is het zeker, maar exclusief des te meer. Vanaf 11 december zal Super Mario Cereal in de supermarktschappen komen te liggen in de Verenigde Staten, maar over een ‘powered-up’ doorbraak in Europa blijft het voorlopig nog stil.

Een vaste verschijning zullen de Mario-ontbijtgranen voorlopig niet worden. Nintendo onderstreept immers dat het hier om een ‘Limited Edition cereal’ zal gaan. Dat doet ons echter wel afvragen wat voor gekke (en amiibo-gestuurde) ideeën Nintendo verder nog in de pijpleiding heeft zitten. Mueslirepen van Luigi? Peach yoghurtdrink? De mogelijkheden voor Nintendo-samenwerkingen met ontbijtrituelen zijn eindeloos…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren