Final Fantasy XV laat je personages wisselen vanaf december; nog drie DLC Episodes op komst

Het eind 2016 uitgebrachte Final Fantasy XV staat nog altijd hoog op de radar van Square Enix. Sterker nog: de game wordt regelmatig van grote updates en betaalde DLC voorzien. Tijdens de Active Time Report livestream liet Square Enix blijken dat ze hier voorlopig nog mee doorgaan. In december kunnen we namelijk een grote update verwachten en liggen er ook volgend jaar nog een reeks betaalde episodes in het verschiet.

Allereerst is daar de grootse update die een feature brengt waar veel fans rijkhalzend naar hebben uitgekeken, te weten de mogelijkheid om tussen je party members te wisselen in gevechten. Op het moment is het alleen mogelijk om protagonist Noctis onder de knoppen te nemen, maar binnenkort zullen we dus ook met Ignis, Prompto en Gladio ten strijde kunnen trekken. De update heeft een releasedatum meegekregen van 12 december en verschijnt daarmee dus een dag voordat Episode Ignis gekocht kan worden.


Over Episode Ignis gesproken: er komen meer van dit soort afleveringen aan. Na Episode Gladiolus, Episode Prompto en Episode Ignis, zullen er nog minstens drie DLC afleveringen moeten verschijnen, zo heeft Square Enix aangekondigd. Ze staan op het moment alle drie gepland voor een release in 2018, maar director Hajime Tabata gaf aan dat de stukken DLC alleen zullen verschijnen als de kwaliteit hen tevreden stemt. De vierde episode zal draaien om Ardyn en poogt meer over de wereld van Eos te delen.

 1.   
  sjaak19832015's avatar

  Laat deze game maar komen in 2018 na de pc. Momenteel vermaak ik me met World of Final Fantasy en zit er nog over te denken om Star Ocean the last hope remastered te gaan halen. Gaan jullie eigenlijk nog een review doen van Star Ocean the last hope remastered?

 2.   
  Papachico's avatar

  Ze hadden dit allang met de release moeten uitbrengen. Het is nu gewoon te laat vind ik.

 3.   
  sjaak19832015's avatar

  Papachico schreef, "Ze hadden dit allang met de release moeten uitbrengen. Het is nu gewoon te laat vind ik."

  Tja het is ondertussen al 10 jaar zo dat er dlc voor games worden uitgebracht (daarvoor was het dan ook wel in fysieke vorm aanwezig maar toen noemde men het nog game uitbreidingen) het is misschien niet fijn dat je games koopt die voor jou gevoel incompleet zijn maarja anderzijds zou je daar ondertussen aan gewend moeten zijn.

 4.   
  Papachico's avatar

  sjaak19832015″][quote=”Papachico schreef, "Ze hadden dit allang met de release moeten uitbrengen. Het is nu gewoon te laat vind ik."

  Tja het is ondertussen al 10 jaar zo dat er dlc voor games worden uitgebracht (daarvoor was het dan ook wel in fysieke vorm aanwezig maar toen noemde men het nog game uitbreidingen) het is misschien niet fijn dat je games koopt die voor jou gevoel incompleet zijn maarja anderzijds zou je daar ondertussen aan gewend moeten zijn.[/quote]

  Naja ik weet niet of jij het spel al gespeeld hebt maar ik heb em inmiddels al platinum en ik kan je zeggen dat het verhaal zo incompleet is als de nete. Je moet eerst die film zien, vervolgens het spel spelen en daartussen die DLC van elke brother (iets dat in het verhaal al had moeten zitten). Daarnaast komen er nog meer DLC, waarschijnlijk om het verhaal meer te proberen af te maken.
  Dat je nu eindelijk met iemand anders kan spelen behalve Noctis is leuk maar dat had ook allang in de game moeten zitten.

  Dit had echt een hele goede FF kunnen zijn maar het ontbreekt zoveel dat het niet eens meer leuk is.

  Een DLC zou een toevoeging moeten zijn op een verhaal en niet een deel van het orginele verhaal. Daar slaat SE de plank volledig mis.