Gamersnet.nl

EA: Cosmetische loot boxes niet in Star Wars: Battlefront 2 vanwege de canon

Dat gamers niet blij waren met de inmiddels verwijderde loot boxes in Star Wars: Battlefront 2, is geen geheim. Maar wat veel mensen zich afvragen, is waarom EA en DICE niet gewoon cosmetische items in loot boxes stopten, zoals bijvoorbeeld Overwatch dat doet, in plaats van het invoeren van een pay-to-win-model.

Het antwoord zit hem volgens EA in de Star Wars-canon: volgens EA’s CFO Blake Jorgensen zou een ander uiterlijk voor personages afbreuk doen aan de vele jaren die Star Wars al meegaat.

It’s an amazing brand that’s been built over many, many years, and so if you did a bunch of cosmetic things, you might start to violate the canon.
Dit is natuurlijk ietwat vreemd om te zeggen, aangezien Star Wars: Battlefront 2 ook personages uit verschillende tijdperken in één en dezelfde veldslag stopt. Daarnaast is de Star Wars-canon sowieso wat chaotisch, dus zou het behoorlijk lastig zijn om aan te duiden wat de canon wel en niet schendt. Ook geeft Jorgensen toe dat er mogelijkheden zijn voor cosmetische aanpassingen, zoals de kleur van de light sabres.

Het blijft afwachten wat EA met de microtransacties doet als ze eenmaal terugkomen. Zodra we daar meer informatie over krijgen, lees je dat uiteraard op GamersNET!