Bungie sloopt verborgen XP-progressie uit Destiny 2 na klachten

Nadat een handvol Destiny 2-spelers ontdekten dat ze na het bereiken van Level 20 op een ongebruikelijke manier hun ervaringspunten toebedeeld kregen, werd al snel een verborgen XP-systeem van Bungie blootgelegd. Deze geheime cooldown slokte tot wel 95% van alle punten weg wanneer deze in korte sequenties verkregen werden. Na enige radiostilte heeft Bungie toch open kaart gespeeld, en nu direct dit obstakel uit Destiny 2 verwijderd.

In een officieel statement laat Bungie weten wat er precies onder de motorkap afspeelde. Daar wordt direct aan toegevoegd dat de ontwikkelstudio (net als veel spelers) niet tevreden was met de daaruit voortvloeiende resultaten, waardoor het hele systeem rap uit de formule werd gegooid:

Currently, XP will scale up when playing longer or fixed duration activities like Crucible competitive multiplayer matches and the Leviathan Raid, and XP will scale down when playing activities that can be quickly, repeatedly chained, like grinding Public Events. We are not happy with the results, and we’ve heard the same from the community.

Effective immediately, we are deactivating this system.

Op tijd luisteren naar je spelersbasis is in deze weken een belangrijke factor voor veel ontwikkelaars en uitgevers. De ophef die Electronic Arts op de hals haalde, blijkt langdurige en nare gevolgen te hebben voor niet alleen imago, maar ook directe verkoopcijfers. Bungie blijkt daar snel van geleerd te hebben, en wil aantonen kort op de community te zitten.

Voorlopig blijft Destiny 2 dus vrij van afkoelperiodes voor het vergaren van XP. Bungie houdt de komende tijd weer strak in de gaten wat voor impact dat heeft op de spelwereld en diens trouwe inwoners.

Op GamersNET waren we zeker te spreken over hoe Bungie te werk is gegaan aan de tweede Destiny. Van de foute van de voorganger werd wel degelijk geleerd, zoals na te lezen is in onze uitgebreide Destiny 2 review.

Ben jij nog tekeer aan het gaan als een Level 20-baas, of blijft het even wachten op een verse Raid?

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren