Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Kan de Void Pro Surround headset Corsairs aanbod verbreden? | GamersNET Gear

Coirsair is terug met nieuwe audioapparatuur, namelijk de Void Pro Surround headset! Onze Tom heeft hem al een tijdje geleden ge-unboxed, maar is nu klaar voor een concluderend oordeel in GamersNET Gear…

Coirsair stond bekend om zijn pc-gerichte gadgets, maar heeft nu met deze headset ook makkelijke ondersteuning voor bijvoorbeeld PlayStation of Xbox One! Maar hoe dat klinkt? Dat zie en hoor je hier…

  1.   
    CHILLOZZ's avatar

    ik ben totaal geen fan van bewegende/scharnierdende headsets. Alles wat draaid kan kapot. En vooral als dit van plastic is gemaakt.

    En laten we eerlijk zijn. Hoe vaak leg je je headset zo rustend op je schouders…?
    Als je m op doet dan toch meteen op je hoofd/oren.

    Design vind ik mooi. Maar gezien ik slechte ervaringen heb met bewegende oorschelpen heb ik liever gewoon vaste oorschelpen.

    +dolby atmos is dan toch nog een stuk mooier Heb t op mn laptop standaard zitten en dat klinkt zo gruwelijk gaaf.

  2.   
    Tom's avatar

    Ik heb hier nu ook een licentie voor Dolby Atmos liggen. Tot dusver erg te spreken geweest over de resultaten, maar dan moet uiteraard wel de content (en de drager) het fatsoenlijk ondersteunen. Ik geloof dat er zelfs op Netflix momenteel maar een handvol films zijn die ‘native’ Dolby Atmos afspelen, en qua games beperkt het zich ook vooral tot een aantal grote titels.

    Net als bij HDR, hoop ik dat software als Dolby Atmos gewoon snel de norm wordt. Het zijn van die subtiele verbeteringen die makkelijk door te voeren zijn, en gewoon vlot opgepakt dienen te worden door media- en hardwarepartijen.

    Qua headsets ga je voorlopig (tot in ieder geval 2019) merken dat vooral Plantronics ermee te koop loopt. Zij hebben de exclusiviteit om een licentie bij de headset te verkopen, maar dan alsnog werkt het alleen op Windows 10 en Xbox One, met dus nog enigszins geringe ondersteuning.

  3.   
    CHILLOZZ's avatar

    Tom schreef, "Ik heb hier nu ook een licentie voor Dolby Atmos liggen. Tot dusver erg te spreken geweest over de resultaten, maar dan moet uiteraard wel de content (en de drager) het fatsoenlijk ondersteunen. Ik geloof dat er zelfs op Netflix momenteel maar een handvol films zijn die ‘native’ Dolby Atmos afspelen, en qua games beperkt het zich ook vooral tot een aantal grote titels.
    Net als bij HDR, hoop ik dat software als Dolby Atmos gewoon snel de norm wordt. Het zijn van die subtiele verbeteringen die makkelijk door te voeren zijn, en gewoon vlot opgepakt dienen te worden door media- en hardwarepartijen.
    Qua headsets ga je voorlopig (tot in ieder geval 2019) merken dat vooral Plantronics ermee te koop loopt. Zij hebben de exclusiviteit om een licentie bij de headset te verkopen, maar dan alsnog werkt het alleen op Windows 10 en Xbox One, met dus nog enigszins geringe ondersteuning. "

    nja, Lenovo gebruikte deze dolby atmos op de legion serie. [Dat is dus die ik heb]
    Het mooie daarvan is. Dat het dan bij ELKE headset [En ja dus ook simpele oortjes] werkt.

    Uiteraard mits het ondersteunt word in het materiaal film/game.

    Zo kunnen de meest goedkoper headsets nog super gaaf klinken. En ja dat werkt ECHT…

    Ik heb zelf een hyper x cloud 2 headset. En als je dan dolby atmos filmpjes opzoekt klinkt dat echt mega mooi…

    Het aanbod beperkt zich idd nog wel wat. Maar dat komt vanzelf wel.

  4.   
    Tom's avatar

    Hoop dat het meenemen van Dolby Atmos in meer materiaal dan ook snel komt. Het hele virtuele 7.1-gebeuren is immers aardig opgeblazen door een boel fabrikanten, en heeft in veel gevallen ook niet de gewenste effecten (uitzonderingen daargelaten).

    Dan vertrouw je de ‘sound engineers’ van Dolby toch iets meer om daadwerkelijk met een werkend stukje software te komen, dat vervolgens breed opgepakt kan worden.

  5.   
    ProChiefAnton's avatar

    He Peter of iemand anders ik heb een paar weken geleden een bestelling geplaatst onder het email adres: [email protected] Maar ik heb nog steeds niks binnen. Ik zou graag willen weten hoe het met mijn bestelling zit. Ook heb ik al meerdere mailtjes gestuurd maar nooit antwoord gehad.

  6.   
    StroopKonijn's avatar

    Keurige video! +1 voor het heerlijk gravity falls muziekje op de achtergrond, Tom <3

  7.   
    Tom's avatar

    Deze video werd dan weer door onze stagiair Gaele gemaakt, maar ook ik waardeer de muziekkeuze. 😛