Tunertijdschrift Super Street krijgt anno 2018 eigen officiële game

Wie een beetje enthousiasme voelt voor auto’s — en dan vooral het tunen daarvan — is bekend met Super Street. Ooit begonnen als magazine, maar nu een gigantisch netwerk voor alles over getweakte en getunede bolides. Normaliter een lifestyle brand dat de laatste tijd weinig raakvlak voelt met de game-wereld, maar daar komt nu een einde aan. Op het eigen samenkomstevenement SuperiLL 2 werd een heuse, officiële game aangekondigd voor het merk. Anno 2018 moet Super Street: The Game lanceren op Steam, PlayStation 4 en Xbox One.


De game in kwestie wordt gefabriceerd door het in Assen gevestigde Team6 Game Studios, die kortgeleden nog de lompe motorracer Road Rage lanceerde op dezelfde platformen. Weliswaar twee wielen minder dan wat Super Street: The Game voornamelijk zal bevatten, maar het betreft hier wederom een arcade-racer waarbij het fun-gehalte hoog in het vaandel staat.

Ronnie Nelis van Team6 (en zelf bovendien fanatiek tuner) spreekt zijn visie uit over de officiële Super Street game, waarbij zijn vinger wellicht pakkend op een zere plek wordt gelegd:

In de huidige games markt mist er duidelijk iets: een echte straatracer met het pure gameplay-plezier van vroeger, alleen dan met de hoogste visuele standaard en hoge kwaliteit die je van een game die in 2018 uitkomt mag verwachten.

Daarnaast willen we dat dit spel zo dicht mogelijk bij de belevingswereld van de Super Street-fans komt. Deze enthousiastelingen hebben zoveel passie en creativiteit als het gaat om hun auto’s. We willen goed op al dit enthousiasme inspelen en het mogelijk maken voor fans om hun Super Street-fantasie eindelijk in een complete game-ervaring te beleven.

‘Iets’ wat in markt der arcade-racers mist, zijn natuurlijk snoeiharde titels waarbij over-the-top bolides de hoofdnoot vormen. En ja, net na het wisselvallige ontvangst van games als Need for Speed: Payback, is daarmee wellicht een sterk punt gemaakt. Het is en blijft immers moeilijk hard te maken dat precies die concurrerende serie nog altijd in diens hoogtijdagen verkeert.

Veel beelden van Super Street: The Game zijn nog niet beschikbaar, afgezien van logo’s en artwork op de officiële website. De licentietitel werd in Los Angeles feestelijk aangekondigd met een speciale VR-demonstratie middenin een met auto’s omringde garage, maar wij op het web blijven nog even vrij van concrete gameplay of überhaupt bewegende beelden. En dat is uiteraard jammer, aangezien we graag meer zien van dat beloofde tuner-enthousiasme.

Loopt jouw motor al een beetje warm voor een nieuwe coureur binnen de wereld van arcade-racers? Wij horen uiteraard graag hoe jij staat op de huidige stand van zaken in de arcade-racers, en of er inderdaad ruimte is voor een vergrote focus op het tunen en uitdossen van allerhande auto’s.

  1.   
    CHILLOZZ's avatar

    hahaha dat magazine heb ik vroegahhhh veel gekocht.. Toen ik tussen de 17 em24 was.. Was altijd mooi blad.

    Eens een beetje in de gaten houden of dat wat gaat worden