Raids in Pokémon GO aangepast na feedback van spelers

Dit zijn we niet gewend: Niantic heeft de afgelopen dagen meer over Pokémon GO gecommuniceerd dan in de weken (of zelfs maanden) voor de Global Catch Challenge werd aangekondigd. Maar niet alleen wat betreft die uitdaging krijgen we steeds meer informatie, ook wat betreft nieuwe features beloofde de ontwikkelaar eerder al informatie te geven. Nu is het dan zover: de beloofde gameplay-veranderingen blijken veranderingen in het Raid-systeem te zijn.

De eerste verandering betreft de EX Raids, waarmee de legendarische Mewtwo te bevechten en (als het goed is) te vangen is. Tijdens de beta was het nogal onduidelijk wie hier wel en niet voor werden uitgenodigd en waarom. Nu releaset Niantic het EX Raid-systeem officieel en geeft het meteen wat duidelijkheid over hoe je je kansen kunt vergroten op een EX Raid Pass. Daarnaast worden spelers gecompenseerd als er een EX Raid wordt geannuleerd.

 • EX Raid Battles will take place most commonly at Gyms found in parks and sponsored locations.
 • Trainers with a high-level Gym Badge are more likely to be invited to EX Raid Battles taking place at that Gym.
 • Trainers who have completed a larger number of Raid Battles are more likely to be invited to EX Raid Battles.
 • EX Raid Battle start times now take into account popular Raid Battle times at that Gym.
 • Trainers invited to EX Raid Battles will receive an in-game notification if the EX Raid Battle is canceled.
 • Trainers will receive Stardust and Premium Raid Passes when an EX Raid Battle is canceled.
 • Het is wellicht ietwat jammer dat EX Raids voornamelijk plaatsvinden in parken en gesponsorde Gyms, maar hiermee wil Niantic ervoor zorgen dat de locaties van deze speciale battles makkelijk toegankelijk zijn. Later zegt de ontwikkelaar ook te kijken naar andere locaties, maar wil men eerst controleren of die plekken wel bereikbaar zijn. Verder zegt Niantic dat de beta van de EX Raids ten einde komt, maar dat het wél blijft luisteren naar de feedback van spelers.


  Maar ook de gewone Raids gaan op de schop. Zo krijgen spelers nu gegarandeerd Golden Razz Berries voor het voltooien van zo’n baasgevecht en ook worden Potions iets minder uitgedeeld, maar wél van betere kwaliteit. Ook wordt de kans groter dat je Fast TMs en Charged TMs krijgt als je een Raid Boss van level 3 of hoger verslaat.

  Ook komt er een potentieel einde aan onze eindeloze Stardust-crisis, want of je nu wint of verliest, het deelnemen aan een Raid Battle levert je altijd wat van dit kostbare goedje op. Ten slotte is er goed nieuws van Magikarp-liefhebbers: deze Pokémon keert terug als Raid Boss op level 1. Met deze veranderingen wil Niantic ervoor zorgen dat het succesgevoel van Raids niet meer afhankelijk is van het wel of niet vangen van de daadwerkelijke Pokémon.

  We want Trainers to walk away from Raid Battles feeling like they’ve earned some amazing rewards, even if the Raid Boss flees. To help make this more of a reality, we’ve made adjustments to the quality of items Trainers receive after defeating a Raid Boss. The addition of Stardust rewards for participating in a Raid Battle will help Trainers continue to power up the Pokémon they need to take on even more powerful Raid Bosses.
  Al met al zijn dit flinke veranderingen aan het systeem dat afgelopen zomer werd ingevoerd.

  1.   
   someone else's avatar

   (null)