Niantic daagt Pokémon GO-spelers uit om drie miljard Pokémon te vangen

Vorige maand kwamen tijdens het Halloween-evenement de eerste vijf Pokémon uit de derde generatie naar Pokémon GO, maar tegelijkertijd kondigde ontwikkelaar Niantic aan dat de rest van de nieuwe wezens moeten wachten tot december. In die maand worden de Pokémon uit Hoenn ‘geleidelijk’ uitgerold. Toch heeft de mobiele hit van vorig jaar nog een plan voor november: Niantic daagt spelers uit om samen drie miljard Pokémon te vangen in één week tijd.

Drie miljard is natuurlijk behoorlijk veel, maar als dit inderdaad lukt, komen er flinke beloningen vrij. Deze beloningen kennen drie lagen, waarvan de eerste ‘slechts’ bij een half miljoen gevangen Pokémon vrijkomt: 48 uur dubbele XP en Lure Modules die zes uur duren, in plaats van slechts een halfuur. Daarnaast verschijnen er meer Pokémon als er vóór 26 november een half miljoen Pokémon worden gevangen.


De tweede beloningslaag voegt daar dubbele Stardust-beloningen aan toe, alsook nóg meer spawns. Deze komt vrij bij anderhalf miljard Pokémon. Maar bij drie miljard gevangen wezens komt de échte beloning pas vrij: in dat geval komt Kangaskhan naar Oost-Azië. Deze Pokémon is normaal gesproken alleen te vangen in Australië, maar was eerder al in onder andere Nederland was te vangen tijdens de Safari Zone-evenementen. Maar niet alleen Oost-Azië krijgt toegang tot een Pokémon die men daar normaal niet kan vangen: in de rest van de wereld zal Farfetch’d 48 uur lang te vinden zijn, de regional exclusive van Oost-Azië.

De Global Catch Challenge duurt tot 26 november.

 1.   
  Ryan2000's avatar

  Ben benieuwd of het lukt. Het zijn er trouwens 3 biljoen! 😕

 2.   
  MikeGevers's avatar

  ”Ryan2000″ schreef, "Ben benieuwd of het lukt. Het zijn er trouwens 3 biljoen! 😕 "

  Het Engelse billion wordt in het Nederlands vertaald als miljard 😉

 3.   
  Ryan2000's avatar

  MikeGevers schreef, "

  ”Ryan2000″ schreef, "Ben benieuwd of het lukt. Het zijn er trouwens 3 biljoen! 😕 "

  Het Engelse billion wordt in het Nederlands vertaald als miljard ;)"

  Oh wouw, haha. Dat wist ik dus echt niet! Weer wat geleerd 😀