Valkyria Chronicles 4 onthuld voor PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch

Na het recentelijk verschenen niet al te fraaie Valkyria: Azure Revolution, heeft SEGA de hoop gelukkig niet opgegeven. De Japanse ontwikkelaar en uitgever heeft namelijk Valkyria Chronicles 4 aangekondigd. De hybride strategiereeks, die op uiterst toffe wijze turn-based met real-time combineert, keert daarmee de spin-off zijn rug toe en gaat terug naar het fictieve continent van Europa, alwaar de Second Europan War tussen de Atlantic Federation en het autocratische Eastern Imperial Alliance in volle hevigheid aan de gang is.

Over de game weten we nog niet extreem veel, maar wel is bekend dat we aan de slag gaan met Squad E ten tijde van de eerste Valkyria Chronicles. Verder zal de grenadier zijn opwachting maken op het slagveld. Met deze soldaten kun je granaten over dekking schieten, een groot gevaar op het speelveld dus. Verder maakt de componist van het origineel, Hitoshi Sakimoto, een terugkeer, want hij zal de muziek van de game voor zijn rekening nemen.

Valkyria Chronicles 4 zal gelukkig ook het Westen aandoen en moet hier in 2018 verschijnen op de PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. Japan kan het vierde deel vanaf 21 maart verwachten, dus dat geeft een vage indicatie wanneer wij met de game aan de slag kunnen. Hopelijk lijkt Valkyria Chronicles 4 qua kwaliteit meer op het bejubelde eerste deel. In ieder geval doet die dit qua grafische stijl, zoals aan de eerste screenshots en trailer te oordelen valt.

[SCREENSHOTS]

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren