Middle-earth: Shadow of War krijgt dit jaar nog vijf gratis updates

Vorige maand maakte Monolith al bekend dat Middle-earth: Shadow of War ‘binnenkort’ een Infinite Shadow War-modus zou krijgen en nu maakt de ontwikkelaar bekend dat deze spelmodus op 21 november verschijnt onder de naam Endless Siege. Daarnaast krijgt Shadow of War nog vier updates voor het einde van het jaar.

Althans, als je bereid bent om twee updates die óók op 21 november verschijnen, te beschouwen als apart van de Infinite Shadow War. Op die dag verschijnt namelijk ook de verbeterde fotomodus én de Rebellion-modus. Die eerste voegt onder meer nieuwe filters en omrandingen voor je screenshots toe. Rebellion draait, zoals de naam al doet vermoeden, om het neerslaan van opstanden onder je Uruk- en Olog-volgers.

Daarnaast verschijnt op 5 december een nieuwe online component voor Shadow of War, waarin spelers elkaars volgers en Overlords uitdagen in de Fight Pits. In deze modus kunnen spelers nieuwe beloningen en gear verdienen. De laatste update die in 2017 verschijnt, is een nieuwe moeilijkheidsgraad: Brutal. Deze belooft geen laatste kansen te bieden, waardoor het Nemesis-systeem nóg beter tot zijn recht moet komen.

Ook werden eerder al twee nieuwe Tribes aangekondigd voor Shadow of War: de Slaughter Tribe en de Outlaw Tribe. Deze komen respectievelijk uit op 21 november en 12 december voor bezitters van de Season Pass. De verhalende DLC verschijnt in twee delen: het eerste (Blade of Galadriel) verschijnt in februari 2018 en de tweede uitbreiding (Desolation of Mordor) in mei.

Dit zijn de plannen die Monolith tot nu toe concreet heeft aangekondigd, maar een recente Tweet van uitgever Warner Bros. impliceert dat er nog meer gratis content in de pijplijn zit voor volgend jaar. De komende maanden kunnen we dus nog volop Orcs slachten in afwachting van de vele updates die nog staan te verschijnen!

  1.   
    Prolaxx's avatar

    Ben benieuwd