Twitch introduceert Achievements en ‘Stream samenvattingen’

Even geleden aangekondigd op TwitchCon, maar nu daadwerkelijk uitgerold; een volledig nieuwe ‘behind-the-scenes’ ervaring voor Creators op Twitch. Aan de hand van nieuwe Achievements en ‘Stream samenvattingen’ naderhand, kunnen livestreamers makkelijker een weg naar de top banen. Althans, zo belooft Twitch met de lancering van deze nieuwe update.

Kort door de bocht houden de samenvattingen een stevige verbetering van Twitchs eigen Dashboard, waarop streamers hun statistieken en streams bij kunnen houden. Deze wordt nu niet alleen voorzien van meer overzicht en duidelijkere vertoning van populariteit, maar krijgt daarbij ook nog eens eigen Achievements. Jawel, kleine opdrachtjes om te voltooien en beloning voor te vergaren.

Door deze lijn aan vooraf ingestelde prestaties te volgen, wordt het zo duidelijk voor potentiële Twitch-bekendheden om te zien wanneer ze bijvoorbeeld Twitch Affiliate of Partner kunnen worden. Uiteraard voorzien van wat heldere richtlijnen en voortgang om daarbij bij te houden. U begrijpt: allemaal een gezonde vorm van gamification voor deze weg naar de top.


Meer weten over alle nieuwigheden voor Twitch Creators? Check dan ook vooral de officiële blogpost van Twitch Nederland over Achievements en de nieuwe Stream samenvattingen.

Ben je nog op zoek naar een leuke Twitch-gemeenschap om je bij te voegen? Kom dan vooral eens langs op ons eigen (gepartnerde) GamersNET Twitch-kanaal, waar we viermaal in de week live zijn met nieuwe games en veel knusse discussies.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren