Twitch voegt advertenties aan gearchiveerde livestreams toe

In de hoop Twitch Partners van wat extra verdiensten te voorzien, worden nu ook advertenties toegevoegd aan reeds uitgezonden livestreams. De zogenaamde VOD-opnames van uitzendingen kunnen nu verrijkt worden met reclames tot maximaal dertig seconden.

Hoewel de geadverteerde toevoeging per direct voor alle Partners op actief wordt gezet, krijgen de aaneengesloten uitzenders later wel meer vrijheid in het instellen van de reclameblokjes. Naar verwachting zal dit overeenkomen met de mogelijkheden die ook gelden voor livestreams zelf, waarbij Partners on-demand zelf (de lengte van) reclameblokken in kunnen starten.

Het Partnerships-team van Twitch verzekert dat de nieuwe advertenties de ervaring voor kijkers minimaal zal beïnvloeden. Zo wordt de video ook netjes stopgezet tijdens het afspelen van een reclame, om na afloop naadloos door te gaan waar de kijker gebleven was.

Mocht je de nieuwe functies uit willen proberen, vergeet dan niet dat ook GamersNET een eigen Twitch-kanaal heeft vol (reeds uitgezonden) livestreams. En ja, ook wij zijn sinds een jaar officieel Twitch Partner. Gewoon, een vriendelijk tip. No pressure.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren