Sledgehammer wilde Call of Duty: Advanced Warfare 2 maken; Activision wilde WO2-setting

Als de keuze alleen aan ontwikkelaar Sledgehammer Games was geweest, hadden we nu Call of Duty: Advanced Warfare 2 in de winkelrekken gezien. De eerste Advanced Warfare-game in de Call of Duty-serie was tevens de eerste game die Sledgehammer Games bijna geheel zelfstandig had gemaakt. Het ontwikkelteam zou daarom graag een vervolg hebben gemaakt, maar daar staken enkele mensen van uitgever Activision een stokje voor.

Volgens Activisions directeur Eric Hirshberg heeft men de ontwikkelstudio overgehaald om met de Tweede Wereldoorlog als setting te gaan werken. Activision had er vertrouwen in dat Sledgehammer er iets bijzonders van zou maken:

We knew they would become historians, that they would tackle it with authenticity, give it tremendous care and we also knew they would capture the unspeakable scale of World War 2. What I love about this game is that anyone’s who’s looking forward to going back to the roots, the gritty, human-scale, boots-on-the-ground, militaristic, authentic experience that Call Of Duty is known for, this game delivers it in a big way.
Volgend jaar is het weer de beurt aan ontwikkelaar Treyarch om de nieuwe Call of Duty te verzorgen. Uiteraard is men al geruime tijd met de ontwikkeling van dit deel bezig, maar Hirshberg wilde niet geheel verrassend nog niet ingaan op de setting van die game. Hij liet alleen weten dat er inmiddels “bewezen tijdperken en gebieden” zijn als setting voor games. Kortom, het blijft afwachten wat Treyarch voor ons in petto heeft.

 1.   
  Nocona's avatar

  Goed dat ze dat niet haden gedaan of was er weer een slechte cod

 2.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Ik wil nog steeds exo honden die bizar veel op Duitse herders lijken

 3.   
  Nitrix31's avatar

  De meuk die ze CoD WW2 noemen is anders ook geen drol aan.. Nog nooit zo’n casual crappy game meegemaakt.

 4.   
  NoobAssPlayer's avatar

  Dan zitten ze bij Sledgehammer ook niet op te letten wat de community wilt…het heeft ook enige tijd geduurd om Activision wakker te schudden.