Anniversary Update voor Planet Coaster voegt scenario editor en attracties toe

Planet Coaster viert over tien dagen zijn eerste verjaardag: op 17 november 2016 verscheen de game. Dat wordt natuurlijk gevierd met een update, maar helaas verschijnt die pas op 22 november. Maar dat betekent niet dat ontwikkelaar Frontier ons niet alvast lekker kan maken met wat we mogen verwachten van de Anniversary Update.

Allereerst worden er verschillende nieuwe attracties toegevoegd aan de pretparksimulator: de klassieke Weisshorn, een attractie genaamd Hop the Gaps en de waterachtbaan Cascade. Verder is de Monte Leone een kleinere versie van de Weisshorn, die het moet doen zonder dak en met een kleiner controlehokje. Wel is het voordeel hiervan dat de Monte Leone makkelijker te customisen is. Ten slotte wordt de hydraulische Zenith-attractie toegevoegd die snelheden tot wel 280 kilometer per uur kan bereiken.


Daarnaast voegt de Anniversary Update tal van nieuwe decoratie- en managementzaken toe. Denk hierbij aan herftbomen, nieuwe stoepopties en barrières om het wandelverkeer in je park te beheren. Ook kun je er vanaf 22 november voor kiezen om de naam van je attracties ook daadwerkelijk op de karretjes te laten drukken.

Ten slotte trakteert Frontier ons op een scenario editor. Hoewel we nog ruim twee weken moeten wachten op de update, houdt de ontwikkelaar op 15 november alvast een preview-stream op Twitch. Het is nog niet bekend hoe laat deze livestream van start gaat.

De Anniversary Update is gratis te downloaden vanaf 22 november.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren