Owlboy inderdaad naar consoles; verschijnt in februari op Switch, PlayStation 4 en Xbox One

Zoals al voorspeld werd in onze tijdige scoop van Owlboy’s fysieke release, krijgt de indie-hit van D-Pad Studio inderdaad een console-port. Vanaf 13 februari aanstaande is het ultiem sfeervolle Owlboy namelijk ook te verkrijgen op Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One.

Naast de aanstormende console-versies van Owlboy, is ook het oorspronkelijke spel voorzien van in totaal twaalf taalinstellingen. Nederlands maakt daar helaas nog geen deel van uit, maar waarom waag je je niet aan een volledig Koreaanse versie, of het ‘Eulenjunge’ van onze Oosterburen?

Alle onthullingen rondom Owlboy van de afgelopen dagen waren onderdeel van de grote ‘D-Pad Bonanza’, die de Noorse studio opzetten rondom de eerste verjaardag van Owlboy. Begin november van vorig jaar verscheen de game aanvankelijk op platformen als Steam, nu wordt dat feestelijk opgevolgd met meer (en tastbaardere) edities.

Om het feestelijke festijn helemaal af te maken, kwam ook muziekproducent Savant op de proppen met een unieke remix van de originele Owlboy soundtrack. De dames en heren van D-Pad Studio creëerde eerder een eigen game voor deze eigenaardige producer, waarna Savant hen bedankte met een vrij onverwachte remix van hun nieuwere theme song.

Mocht je het ook door GamersNET bejubelde Owlboy volledig gemist hebben, dan kun je dus vanaf 13 februari aanstaande ook aan de slag met de console-ports. Iets vroeger in de toekomst ligt uiteraard een fysieke uitgave van onze vrienden van SOEDESCO. Kun je ook daarop niet wachten? Weet dan dat Owlboy tijdelijk stevig afgeprijsd is op verschillende digitale platformen, allemaal om het eenjarige bestaan te vieren.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren