Ubisoft: Hoog CPU-gebruik pc-versie Assassin’s Creed Origins is niet vanwege DRM

Vorige week verscheen Assassin’s Creed Origins voor de Xbox One, PlayStation 4 en de pc. Op dat laatste platform viel echter één ding op: de game gebruikt een ongebruikelijke hoeveelheid CPU-kracht. Veel mensen wezen direct naar de DRM die de pc-versie van de nieuwe Assassin’s Creed gebruikt: VMProtect. Volgens TorrentFreak veroorzaakt deze software prestatieverminderingen van dertig tot veertig procent.

Deze beschuldigingen zijn gebaseerd op de uitspraken van iemand die zegt de binaire code van Assassin’s Creed Origins te pakken te hebben. Volgens deze persoon maakt VMProtect het moeilijker om antikraaksoftware Denuvo te traceren, maar heeft dit een enorme invloed op het CPU-gebruik van het spel:

But if you are a legit customer, well, it’s not that great for you since this combo could tank your performance by a lot, especially if you are using a low-mid range CPU. That’s why we are seeing 100 percent CPU usage on 4 core CPUs right now for example.
Op Steam zegt Ubisoft zélf echter dat de DRM op de pc-versie van Assassin’s Creed Origins geen merkbare invloed heeft op de prestaties van de game. Volgens de ontwikkelaar maakt het spel gebruik van alle berekeningen die de aanbevolen hardware kan bieden, waarbij slechts een framerate van 30 fps wordt gehanteerd. Mocht je minimaal aan deze eisen voldoen en tóch problemen ervaren, raadt Ubisoft je aan om de hulpsectie van Ubisoft te raadplegen.

Hoewel Ubisoft ontkent dat de DRM het hoge CPU-gebruik veroorzaakt, werkt de ontwikkelaar wél aan een oplossing. Volgens een gebruiker van het Ubisoft-forum heeft een medewerker van de studio gezegd dat er wordt gewerkt aan een patch die de hoge processordruk aanpakt.

Wanneer er een patch voor dit probleem verschijnt, lees je dat natuurlijk op GamersNET.

  1.   
    Cyart's avatar

    AC Unity en Syndicate hebben ook hoog CPU gebruik dus dit is niet heel verrassend en zal waarschijnlijk ook zo blijven ubisoft kennende 🙄