Razer kondigt eigen smartphone aan: de Razer Phone

Ja, je leest het goed: Razer waagt zich in de smartphone-markt met een product dat een niet bijster originele naam draagt, de Razer Phone. Waar de naam echter niet heel innovatief is, maakt het apparaat veel goed in de zin van de hardware aan boord. Zo kan Razer bijvoorbeeld zeggen dat het de eerste smartphone op de markt brengt met een scherm dat een refresh rate van 120 Hz. Er zit echter ook functionaliteit in die ervoor zorgt dat het scherm alleen op die verversingssnelheid draait als dat nodig is, zodat de batterijduur niet te veel lijdt.

Daarnaast bevat de Razer Phone twee krachtige speakers aan de voorkant met ondersteuning voor Dolby Atmos, alsook de Qualcomm Snapdragon 835-processor en 8 GB aan werkgeheugen. De smartphone bevat 64 GB aan opslagruimte met de optie om een microSD-kaart toe te voegen. De Razer Phone gaat in Europa over de toonbank voor een adviesprijs van 749 euro.

De Razer Phone draait de standaardversie van Android 7.1 (codenaam Nougat), maar Razer belooft het besturingssysteem in het eerste kwartaal van 2018 te upgraden naar Android 8.0 (codenaam Oreo). Razers smartphone bevat een flinke batterij van 4.000 mAh, die bovendien Qualcomm Quick Charge 4+ ondersteunt. Daarmee laadt de Razer Phone van leeg naar 85 procent vol in één uur tijd.

Razer zou Razer natuurlijk niet zijn als de nadruk niet lag op gaming. De telefoon bevat een Game Booster-functie, waarmee je bijvoorbeeld de prestaties van het apparaat kunt verbeteren en notificaties kunt uitschakelen. Ook werkt Razer samen met verschillende ontwikkelaars van Android-games om die te laten draaien op 120 fps, zoals Arena of Valor en Final Fantasy XV.

Wel valt het op dat de Razer Phone geen 3,5 mm-aansluiting heeft. In plaats daarvan levert de fabrikant een adapter bij de telefoon, waarmee je de USB C-poort kunt omtoveren in een aansluiting voor je oordopjes of koptelefoon. Uiteraard heeft ook deze smartphone camera’s. Aan de achterkant biedt het toestel een dubbele camera van twaalf megapixel. De speciale selfie-camera aan de voorkant biedt acht megapixels.

Wat het prijspunt betreft gaat Razer, zoals het Razer betaamt, meteen voor het topsegment. Zowel qua prijs als qua hardware gaat Razer de strijd aan met bijvoorbeeld de iPhone 8 en de Samsung Galaxy S8. Pre-orders zijn inmiddels live via Razers officiële website. De Razer Phone verschijnt op 17 november.

 1.   
  Tom's avatar

  De stijl staat me dan wel weer aan. Overduidelijk het werk van Nextbit, wat op zich nog aparte gevolgen voor de prestaties/optimalisatie zou kunnen hebben.

  Dolby Atmos valt dan wel weer op. Je zou denken dat ze het ding volpompen met THX-certificaten, gezien Razer die recentelijk nog op heeft gekocht van Lucasfilm. Zou ook een gruwelijk irritante ringtone kunnen vormen, telkens dat THX-geluidje per notificatie.

  Maar: geen Windows Phone, dus 0/10 would not Bing again.

 2.   
  CHILLOZZ's avatar

  Tom schreef, "De stijl staat me dan wel weer aan. Overduidelijk het werk van Nextbit, wat op zich nog aparte gevolgen voor de prestaties/optimalisatie zou kunnen hebben.
  Dolby Atmos valt dan wel weer op. Je zou denken dat ze het ding volpompen met THX-certificaten, gezien Razer die recentelijk nog op heeft gekocht van Lucasfilm. Zou ook een gruwelijk irritante ringtone kunnen vormen, telkens dat THX-geluidje per notificatie.
  Maar: geen Windows Phone, dus 0/10 would not Bing again. "

  jij als razer fanboy moet deze toch wel hebben toch tom…

  vind hem er wel classy uitzien. Wel mooi dus.
  En DOLBY ATMOS is echt super mooi. Heb het op mn nieuwe laptop ook. Egaal welke headset je op hebt [dus ook de ellcheapo’s ] Echt super mooi geluid 😀

 3.   
  Tom's avatar

  Betwijfel of er in Nederland samples beschikbaar komen, maar zou het zeker graag uitproberen. Niet uit fan-drang, maar meer uit pure interesse. Nextbit heeft als bedrijf niet alle beloftes na kunnen beleven, en nu komen ze (weliswaar ondergestoken bij Razer) nogmaals met een bijzonder ambitieuze smartphone. Dan ben ik gewoon erg benieuwd in hoeverre ze dat waar kunnen maken. Al helemaal nu ze beweren dat het ‘voor en door gamers’ is.

  Telefoons specifiek gericht op de gamer zijn niets nieuws (ik noem een N-Gage), maar zelden zijn het regelrechte succesverhalen. Dat maakt deze belofte van Razer wel weer interessant.

 4.   
  WoKingNL's avatar

  Hoop feature waar ik niets mee doe maar voor de liefhebber zeker een mooi ding!
  @Tom, Windows Phone is zo dood als maar kan man 😛

 5.   
  Tom's avatar

  Samen met drie zakenmannen in Duitsland houd ik het Windows Phone-platform in leven.

  We wachten trouwens nog wel steevast op Pokémon GO…

 6.   
  MikeGevers's avatar

  Tom schreef, "Samen met drie zakenmannen in Duitsland houd ik het Windows Phone-platform in leven.
  We wachten trouwens nog wel steevast op Pokémon GO…"

  Volgens 80% van de userbase van GamersNET is van mening dat Pokémon dood is. 99% is de mening toegedaan dat Windows Phone dood is. Trek daaruit je eigen conclusies. 😛