Game meer op je Mac met GeForce NOW; nu in gratis beta

Gamen op je Mac-computer, het is niet altijd even voor de hand liggend. Door een gebrek aan native support voor het besturingssysteem zijn lang niet alle games er klakkeloos op af te spelen, maar dat gat hoopt NVIDIA nu te dichten. Aan de hand van hun streamingdienst GeForce NOW kunnen spellen vanuit de almachtige cloud gedraaid worden, wat nu ook in beta-vorm richting Mac verzonden kan worden.

GeForce NOW werkt als een maandelijkse abonnementendienst, waarbij je vaste kosten betaalt voor een flinke bibliotheek aan te streamen games. De spellen worden daarbij gedraaid op gigantische bakbeesten van systemen bij NVIDIA, maar kunnen over het internet bestuurd en beleefd worden.


Momenteel draait GeForce NOW voor Mac in beta, maar is deze volledig gratis uit te proberen. De beschikbaarheid blijft beperkt tot Noord-Amerika en Europa, met slechts ondersteuning voor de Engelse taal. Aan de hand van feedback van beta-testers wordt de dienst verbeterd, om uiteindelijk betaald als eindproduct te verschijnen.

Heb jij een Apple-systeem en wil je gratis tientallen games uit de cloud uitproberen? Download dan de GeForce NOW voor Mac beta van NVIDIA. En ja, ook wij horen uiteraard graag wat je denkt over deze nieuwe streamingdienst van NVIDIA.

 1.   
  DeAdSeYe's avatar

  Verschillende bedrijven hebben dit geprobeerd en allemaal hebben ze gefaald. Een van de beroemdste is Onlive die een tijd geleden offline is gegooid. Ik heb het toen ter tijd zelf uitgeprobeerd en uiteindelijk kocht ik de games gewoon in de winkel. Maargoed, games kopen is geen optie voor Mac gebruikers omdat de meeste games het besturingsysyeem niet ondersteunen. Maar ook de hardware is erg gelimiteerd op een Mac. Ze zijn niet bedoelt voor gaming!

  Om terug te komen op het streaming gedeelte.

  Vage muis en toetsenbord input lag, vage resoluties en lage bitrate zijn veel voorkomende problemen bij streaming diensten. Ik vraag me af hoe Nvidia dit gaat oplossen, want van de dag tot vandaag is het niemand echt gelukt. Ik vraag me ook af of de game op het scherm resolutie draaien of dat je een “aangepaste” voorgeschotelde resolutie krijgt. Want de meeste Apple producten gebruiken geen standaard resoluties. Om 1080p te streamen is al veel voor nodig, vooral als je een hogere bitrate wilt.

  Ik hou het bij de ouderwetse desktop Pc met Windows. Ik snap best dat Windows ook niet alles is, maar alles werkt wel zoals het hoort, kan de hardware op elk moment van mijn desktop Pc aanpassen en het is allemaal goedkoper.

 2.   
  Tom's avatar

  Laten we wel wezen: OnLive had een prima controller, maar een ruk aanbod in games. Het idee van de service was sterk, maar het sloeg op een aantal fronten de plank volledig mis. Allereerst met een eigen settopbox, later gevolgd door het afbreken van de gehele catalogus. Op het laatst waren alleen Saints Row 3 en een paar oude Batman-games nog enigszins noemenswaardig, voor de rest was het voornamelijk een zooitje traag lopende indiespellen.

  Wat dat betreft heeft GeForce NOW een veel sterker aanbod, betere timing bovendien. Erg benieuwd of dit een beetje grond kan gaan krijgen of dat het, net als je zegt, weer gruwelijk mis gaat.