De GeForce GTX 1070 Ti is vanaf 2 november verkrijgbaar

Voor wie niet kan kiezen tussen een GeForce GTX 1070 of GTX 1080, biedt NVIDIA’s nieuwste onthulling wellicht de gulden middenweg; de GeForce GTX 1070 Ti. Vanaf 2 november moet de verse GPU verkocht worden, maar pre-orders kunnen vanaf nu al geplaatst worden. NVIDIA’s eigen richtprijs voor de grafische kaart bedraagt 394 euro (exclusief BTW).

De GTX 1070 Ti borduurt voort op de vernieuwing van NVIDIA’s 10-generatie. Meer toespitsing op virtual reality, DirectX 12 en natuurlijk het steeds vaker opduikende HDR-beeldbereik. De eerder verschenen GPU’s deden dit grotendeels ook al, maar de GTX 1070 Ti moet nog een paar stapjes verder gaan, zonder daarbij de ultiem dikke GTX 1080 Ti voorbij te gaan.


De GPU in kwestie draait wederom op de inmiddels bekende Pascal-architectuur, maar bevat in dit geval 2432 rekenkernen en 8 GB aan video-geheugen. Met een snelheid van 8 gigabit per seconde en een datacapaciteit van 256 GB per seconde moet de nieuwe kaart grofweg twee keer zo krachtig zijn als de ooit bejubelde GeForce GTX 970.

NVIDIA verzekert dat deze specifieke grafische kaart aardig geschikt is voor gamers die hun GPU ook overclocken. Door het rendabele gebruik van ruimte, hebben legio partners van NVIDIA aardige voeding en koeling kunnen verzekeren in hun eigen adaptatie van de chipset.

Meer weten over de GeForce GTX 1070 Ti? Meer specificaties en beeldmateriaal is te vinden op de officiële NVIDIA website. Aldaar is ook te vinden welke winkels de grafische kaart zullen verkopen vanaf 2 november aanstaande.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren