Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Middle-earth: Shadow of War | Video Review

Eindelijk is daar het vervolg op het geslaagde Middle-earth: Shadow of Mordor! In het recent verschenen Middle-earth Shadow of War keren we terug naar de duistere Lord of the Rings-provincie met de onsterfelijke Talion en Celebrimbor. Meer Uruk-hai om te overmeesteren, meer oorlog om uit te vechten.

Waar vernieuwt War op Mordor en hoe heeft Monolith de game dieper en uitgebreider gemaakt? Onze eigen Mike besprak het met Tom in deze video review…

 1.   
  mattioza's avatar

  Klinkt prima. Geeft ook niet zoveel dat ze afwijken van de lore, is vaak het punt waar het bij games die geïnspireerd zijn op films fout gaat, dat ze gewoon te veel de film willen afspelen.

 2.   
  Tom's avatar

  Ik neem ook aan dat de meeste Lord of the Rings-fans er ook gemakkelijk overheen kunnen kijken, maar het is en blijft natuurlijk wel een puntje van aandacht. Shadow of War valt officieel binnen de Middle-earth licentie en heeft dus daadwerkelijk de vrijheid de rechten te gebruiken. Mordor deed dat ook al met enige vrijheid, maar War gooit echt al Tolkiens gratie overboord.

  Ergens is het ook wel weer genieten. Niet te overdreven gegrond of serieus, net zoals de game en de Uruk-hai in hun eigen zin.

 3.   
  MikeGevers's avatar

  mattioza schreef, "Klinkt prima. Geeft ook niet zoveel dat ze afwijken van de lore, is vaak het punt waar het bij games die geïnspireerd zijn op films fout gaat, dat ze gewoon te veel de film willen afspelen. "

  Daar ben ik het inderdaad roerend mee eens. Games, boeken en films verschillen nu eenmaal in de manier waarop het narratief wordt gebracht, dus is het ook logisch dat dat narratief zelf wordt aangepast om op nieuwe media aan te sluiten 🙂