Pokémon Ultra Sun & Moon laatste core Pokémon-game voor Nintendo 3DS

Game Freak is er klaar mee: volgens het bedrijf hebben ze de absolute limiet bereikt qua technische mogelijkheden op de Nintendo 3DS-systemen. Hiermee kondigen ze tegelijkertijd aan dat we Pokémon Ultra Sun & Moon mogen gaan zien als de laatste core Pokémon-games voor het desbetreffende systeem.

Omdat de aankomende games volgens de ontwikkelaar twee keer zoveel inhoud gaan bevatten als de originele Sun & Moon, ligt het plan er om te stoppen op het hoogtepunt. Game Freak behandelt het nieuwe avontuur dan ook als haar ultieme pareltje.

In een gesprek met IGN gaf Shigeru Ohmori, director bij Game Freak, aan dat er bij het ontwikkelen van Pokémon X & Y in eerste instantie werd gedacht dat ze de limiet van de 3DS hadden bereikt. Toen Sun & Moon in de maak waren, was het 3DS-systeem compleet herontwikkeld en hadden ze de mogelijkheid om de grenzen opnieuw op te zoeken.

With Ultra Sun and Ultra Moon, we’ve tried to eke that out more and really, really push the system to its absolute limits,

We’re now feeling that perhaps this is the maximum of what we can get out.

So we’re really treating Ultra Sun and Ultra Moon as the culmination of our work with the 3DS system.

Op de vraag of we de core Pokémon-games in de toekomst kunnen verwachten op de Nintendo Switch, gaf Ohmori geen reactie. Wel is het waarschijnlijk dat Nintendo volgend jaar met een Pokémon RPG voor de Switch komt.

Pokémon Ultra Sun & Moon verschijnen op 17 november voor de Nintendo 3DS-systemen. De verhaallijn van de games is geen direct vervolg op Pokémon Sun & Moon.

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    Als het de laatste is misschien toch maar kopen dan.