Ook Halo: The Master Chief Collection krijgt Xbox One X-update; meer fixes onderweg

Misschien nog wel een van de beste, meest nostalgische bundels beschikbaar voor de Xbox One: The Master Chief Collection. Eind 2014 verschenen de vier eerste Halo-delen exclusief voor de Xbox One, met legio extra’s. Anno 2018 moet daar echter nog meer goedheid bovenop komen; Microsoft liet weten namelijk ook deze bundel te voorzien van Xbox One X enhancements.


Over een kleine drie weken verschijnt de Xbox One X alweer, die geldt als een ‘halve generatie’-console. Nieuw model, veel meer rekenkracht. Doorgaans betekent dat dat spellen voorzien worden van een gratis 4K-versie met HDR-beeldbereik, waar de Master Chief in dit geval wellicht ook op kan rekenen.

Over die grafische features werd echter nog niet gerept door ontwikkelstudio 343 Industries, wat zou kunnen betekenen dat de verantwoordelijke partijen zich liever focussen op een hogere framerate in bijvoorbeeld de verhaallijn van de vier games. Ook niet onbelangrijk.

Naast de Xbox One X-update moet Halo: The Master Chief Collection ook voorspoedig voorzien worden van andere fixes en technische experimenten. 343 Industries duikt wederom onder de motorkap om achterstallige zaken te verbeteren, alsmede nieuwe spelmodi en -instellingen te bedenken.

Ondertussen onderstreept 343 het feit dat het iets nieuwere Halo 5: Guardians (2015) gegarandeerd kan rekenen op een 4K-resolutie op de nieuwe Xbox One X. Voor gamers die de (over)stap naar de nieuwe console niet gaan maken, barst de aankomende November Update van andere goedheid in de vijfde Halo-game. Daarover lees je uiteraard meer op de Halo Waypoint blogpost

  1.   
    Neolite's avatar

    Je kunt er veel van zeggen maar ze doen dit soort dingen toch eigenlijk altijd heel erg strak hoor!