Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon zijn geen directe vervolgen op Sun en Moon

Hoewel de naam anders doet vermoeden, zijn Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon geen directe vervolgen op Pokémon Sun en Moon. Dit zegt ontwikkelaar Game Freak in een interview met het tijdschrift Famitsu. Het verhaal van de nieuwe games zou wat afwijken van dat van de oudere Sun en Moon.

Ultra Sun en Ultra Moon draaien, zoals eerder al bekend werd gemaakt, om de legendarische Pokémon Solgaleo en Lunala, maar ook om Necrozma en zijn geheimen. Ook krijgen we meer informatie over het continent Alola die niet in de oorspronkelijke Sun en Moon zat.

Ook bieden Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon allebei een ander perspectief op het verhaal. In Ultra Sun spelen Dulse en Zossie van de Ultra Recon Squad een belangrijke rol, waar Soliera en Phyco de spotlights op zich hebben in Ultra Moon. De Ultra Recon Squad komt uit een andere wereld en komen in Alola terecht via een Ultra Wormhole.

De speler reist ook door zulke wormgaten en komt zo in verschillende werelden terecht. Zo kun je in een bepaalde wereld bijvoorbeeld verschillende legendarische Pokémon vangen, zoals Mewtwo. In totaal moet het verhaal van Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon ongeveer twee keer zo groot worden als dat van hun voorgangers.

Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon verschijnen op 17 november exclusief voor de Nintendo 3DS.

  1.   
    Throbert's avatar

    Dat wisten we zeg maar een week na bekendmaking al??