Ontwikkelaar Spec Ops: The Line eet liever glas dan een sequel te moeten maken

Toen Spec Ops: The Line in 2012 verscheen, werd de game niet verkeerd becijferd door critici. Na al die jaren wordt de game nog steeds bejubeld door gamers, vooral door het sterke verhaal, maar de shooter was voor moederbedrijf Take-Two absoluut geen commercieel succes.

Toch hopen fans van Spec Ops: The Line op een vervolg van de cultklassieker, maar het is zeer onwaarschijnlijk dat we ooit nog een Spec Ops-game krijgen. Een nieuwsgierige Twitter-gebruiker gooide de vraag waarom Spec Ops: The Line nooit een sequel zal krijgen richting Walt Williams, een van de schrijvers van het verhaal.

Hij reageerde ontzettend eerlijk; de ontwikkeling was brutal en painful en iedereen die aan de game werkte eet nog liever glas dan nog een Spec Ops-game te moeten maken. Tevens verkocht de game niet goed.

Jammer, of blijft Spec Ops: The Line hierdoor juist speciaal?

 1.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Heeft geen sequel nodig als je het mij vraagt

 2.   
  mmx's avatar

  Voor mij hoeft er geen sequel te volgen

 3.   
  NoobAssPlayer's avatar

  Let maar op, hier gaat een remaster van komen…

 4.   
  Tom's avatar

  Lijkt me vrij sterk. De game heeft blijkbaar niet bijzonder goed verkocht, de ontwikkelaars vonden de productie ruk en blijkbaar is ook de uitgevende partij er niet echt happig op. Klinkt als een belabberd beginsel voor een remaster, laat staan dat de markt er wellicht niet helemaal open voor staat. De gameplay was immers rond die tijd niet enorm overweldigend goed, die zal dan ook niet echt meer lekker met z’n tijd mee zijn gegaan.