Mercy’s Resurrect krijgt nerf in nieuwe Overwatch PTR

Wellicht heb je sinds de laatste Overwatch-patch gemerkt dat Mercy een behoorlijk populaire karakterkeuze is. Dit komt omdat haar Valkyrie-aanval ervoor zorgde dat Mercy ietwat overpowered was: door middel van deze Ult kon ze namelijk de wachttijd op haar Resurrect-vaardigheid danig verkorten. Op die manier kon Mercy haar teamgenoten snel achter elkaar terugbrengen van de dood, waarbij ze zelf ook nog eens een enorme boost kreeg in beweeglijkheid, aanvalskracht en genezing.

De oplettende lezer heeft het gebruik van de verleden tijd al opgemerkt; Blizzard test momenteel een nerf in de PTR. In plaats van de timer voor Resurrect heeft Valkyrie nu alleen invloed op het bereik van die ability: dat wordt verdubbeld wanneer de Ult van Mercy actief is.

Hopelijk weet deze verandering ervoor te zorgen dat Mercy iets meer in balans is ten opzichte van andere Heroes. Zoals altijd gaat het natuurlijk om een beta, dus het kan zijn dat Mercy’s vaardigheden nog veranderen voor ze officieel live gaan.

  1.   
    Mark89NL's avatar

    Het vielinderdaad ook op dat bijna iedere game waar ik in zat een Mercy in het team had nou speel ik toch liever met Zenny dan Mercy.

  2.   
    Tom's avatar

    Het was misschien ook iets te veel van het goede. Met een beetje geluk kon je zo Mercy’s Valkyrie omzetten in een dikke damage output én een ouderwetse Resurrect. Ik snap dat ze een buff nodig had, maar dit was wel erg overdreven veel bonus.