Nintendo sluit Wii Shop Channel per januari 2019

Voordat Nintendo haar eShop-applicatie kende, werden spellen online aangeschaft via het Wii Shop Channel. Hier konden spelers games voor de Virtual Console aanschaffen of nieuwe games kopen die via WiiWare gedownload konden worden. Inmiddels zijn we twee consoles verder en de tijd van het Wii Shop Channel loopt eindelijk op zijn eind.

Via de Japanse website van Nintendo heeft het bedrijf naar buiten gebracht vanaf volgend jaar het plan uit te rollen om de applicatie stop te zetten. Vanaf 27 maart 2018 is het niet meer mogelijk om Wii Points aan je account toe te voegen. Vanaf 31 januari 2019 kunnen er geen aankopen meer worden gedaan.

In een kleine periode na die dag, is het nog mogelijk om content voor de Virtual Console of WiiWare opnieuw te downloaden. Dit geldt ook voor de Wii U transfer app. Uiteindelijk zal ook deze service het loodje leggen.

Ben je nog van plan wat aankopen te doen voordat de online winkel definitief sluit? Je hebt tot 27 maart aanstaande om punten toe te voegen en tot 31 januari 2019 om deze in te wisselen.

  1.   
    Kenneloth's avatar

    Handig dat ze dit op tijd melden, nog snel een paar titels binnen halen en overzetten naar de Wii U.

  2.   
    svenysven's avatar

    Wat wordt met dat laatste bedoeld? Dat als je een spel hebt verwijderd je het dus na die periode nooit meer terug kan downloaden?

  3.   
    Kardinalus's avatar

    Ja Sven, daar komt het wel op neer.