Anthem krijgt uiteindelijk een beta, maar voorlopig nog niet

Op de afgelopen E3 kondigde EA Anthem aan, een Destiny-achtige shooter van de hand van BioWare. Behalve het feit dat EA en BioWare behoorlijk veel ambitie hebben voor de game, hebben we nog maar weinig informatie.

Wat nu echter wél bekend is gemaakt, is dat Anthem te zijner tijd een beta zal krijgen. Dit laat game director Jonathan Warner weten via Twitter. Natuurlijk is het begrip ‘beta’ de afgelopen jaren enigszins verbreed, dus hoe Anthem er in de testversie uit zal zien, is onbekend.

Toch is een publieke beta niet gek voor Anthem, aangezien de game gebruik maakt van zogenaamde Shared Worlds, wat natuurlijk gepaard gaat met de nodige internetverbindingen. Hoewel PC Gamer om verduidelijking heeft gevraagd over de beta, is het volgens Warner te vroeg voor meer onthullingen.

Mass Effect: Andromeda, de vorige samenwerking tussen EA en BioWare, kende nogal wat drama met betrekking tot de uiteindelijk geannuleerde multiplayer-beta, dus het lijkt waarschijnlijk dat de twee bedrijven dit willen voorkomen. Als er nu dus al gezegd wordt dat er een beta komt voor Anthem, houden ze zich waarschijnlijk aan deze belofte.

Anthem wordt momenteel verwacht aan het einde van 2018, dus wellicht vindt de beta komende zomer plaats. De tijd zal het leren.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren