RollerCoaster Tycoon Classic vanaf vanavond verkrijgbaar op Steam

Afgelopen december verscheen er een remaster van RollerCoaster Tycoon Classic voor mobiele apparaten en vanaf vanavond is dit spel ook verkrijgbaar voor pc: vanaf 19:00 uur gaat de game namelijk live op Steam.

De remaster is gemaakt door Chris Sawyer, de oorspronkelijke bedenker van de serie, en poogt om de beste elementen van het klassieke RollerCoaster Tycoon en het vervolgdeel RollerCoaster Tycoon 2 te combineren. Ook worden de uitbreidingen bij het spel geleverd: Wacky Worlds en Time Twister.

Die expansions voegen in totaal 31 scenario’s toe, waarin je allerlei parken bouwt met verschillende thema’s en uitdagingen. De tevens meegeleverde Toolkit stelt je ten slotte nog in staat om zélf scenariomissies te creëren.

RollerCoaster Tycoon Classic ligt vanaf vanavond om 19:00 uur in de digitale schappen. Een prijs is helaas nog niet bekend.

  1.   
    DeAdSeYe's avatar

    RTC ” classics” is een tijd geleden uitgekomen op Android en IOS. Dit is een aangepaste versie voor mobiele apparaten zoals telefoons en tablets. Nu gaan de geruchten rond dat deze nieuwe release op Steam, een rechtstreekse port is van de mobiele versie.

    Het zou alleen een aantal ” korte” scenario’s toevoegen en cosmetische dingen. Het grafische gedeelte of “grote” content blijkt allemaal hetzelfde te zijn maar dan een aangepaste mobiele versie. Waarom geen remastered versie van het orginele game, zoals vele ontwikkelaars doen?

    Als dit waar is, heeft dit helemaal geen meerwaarde om deze versie te kopen. Je kunt dan beter de orginele cd’s voor een paar cent ergens vandaan halen. Hopelijk zijn de geruchten onjuist maar als ze waar zijn koop ik het niet.

  2.   
    MikeGevers's avatar

    DeAdSeYe schreef, "RTC ” classics” is een tijd geleden uitgekomen op Android en IOS. Dit is een aangepaste versie voor mobiele apparaten zoals telefoons en tablets. Nu gaan de geruchten rond dat deze nieuwe release op Steam, een rechtstreekse port is van de mobiele versie.
    Het zou alleen een aantal ” korte” scenario’s toevoegen en cosmetische dingen. Het grafische gedeelte of “grote” content blijkt allemaal hetzelfde te zijn maar dan een aangepaste mobiele versie. Waarom geen remastered versie van het orginele game, zoals vele ontwikkelaars doen?
    Als dit waar is, heeft dit helemaal geen meerwaarde om deze versie te kopen. Je kunt dan beter de orginele cd’s voor een paar cent ergens vandaan halen. Hopelijk zijn de geruchten onjuist maar als ze waar zijn koop ik het niet. "

    Ik heb de Steam-pagina bekeken en daar staat echt bar weinig info op. Ik heb ergens dus een vermoeden dat ze iets te verbergen hebben…

  3.   
    Timmerito's avatar

    Gezien het dezelfde versie Is als de mobiele versie, ga ik het niet halen. Ook omdat ik rct1 en 2 al heb op steam. Waar slaat het op om een port te maken van een pc game naar mobiel, en hem daarna weer terug te porten naar pc. Alleen maar om meer geld te verdienen. Maar Atari valt me al tegen sinds Rctw. Hopen dat Rct Joyride voor consoles een niet al te grote flop word…

  4.   
    NdeM's avatar

    het spel kost €20,-. Dat is het voor mij niet waard helaas. Heb wel de mobile game