Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Betaalbare HDR met BenQ’s EW277HDR monitor? | GamersNET Gear

Na voor het eerst HDR-beelden te hebben mogen ervaren met de forse Samsung CHG70 gooien we het nu over een andere boeg. Een betaalbaardere vooral. Van BenQ komt nu de EW277HDR, een schappelijk geprijsd alternatief voor pc-gebruikers die ook willen genieten van de ‘high dynamic range’ trend.

Met een wat zakelijkere insteekt is de BenQ EW277HDR misschien niet het meest game-gerichte beeldscherm, maar onze Tom raakte vooral betoverd door de grootte en de heldere kleurcontrasten die we hier mochten waarnemen. Is het de richtprijs à 249,99 euro waard? Peter en Tom bespreken het in een verse GamersNET Gear…

  1.   
    AtomicDogg's avatar

    Dat blue light blablabla is een verkooppraatje, er waren al programma’s die dat voor je deden en volgens mij zit het nu zelfs ingebouwd in Windows.

  2.   
    Tom's avatar

    Blijft natuurlijk wel een feit dat blauw licht schadelijk is voor de ogen, en het is dan ook alleen maar goed dat steeds meer software (en schermfabrikanten) hierop inspelen.

    BenQ’s visie is dan ook om daar op voort te borduren, door het blauwe licht dynamisch af te stellen. Dat wil zeggen; het filtert (net als vele andere programma’s en schermen) een deel van het blauwe licht, maar zonder daarbij overdreven gelig te ogen, afhankelijk van je lichtsituatie.

    Ergens natuurlijk een marketingpraatje, maar de lichtsensor is duidelijk akte van het voornemen er méér mee te doen dan zo maar je scherm wat warmer maken.

  3.   
    Tom's avatar

    Korte update; mocht je de BenQ EW277HDR willen kopen, dan kun je met onze kortingscode TKINFEW277HDR_gratisverzending op de BenQ webshop gratis verzending ophalen. Cheers!