Servers Pokémon GO hebben het moeilijk

Het Equinox-evenement is al een paar dagen gaande in Pokémon GO, maar momenteel loopt het niet echt op volle vaart: de servers van ontwikkelaar Niantic hebben het behoorlijk moeilijk, waardoor veel mensen geen Pokémon kunnen vangen en vele anderen zelfs niet eens kunnen inloggen.

De problemen begonnen op het moment dat de nieuwste versie als verplichte update werd gepusht. Meestal is dat een indicatie dat er achter de schermen een serverupdate wordt doorgevoerd, maar blijkbaar ging dit deze keer niet goed. Natuurlijk gaat de geruchtenmolen los met sensationalistische geruchten dat Niantic bezig is om de derde generatie Pokémon te introduceren. Dit lijkt echter onwaarschijnlijk, omdat het eerdergenoemde evenement nog bezig is.

Op Twitter laat Niantic weten dat het de problemen onderzoekt. Bij eerdere evenementen gingen de servers ook offline, wat later werd gecompenseerd door een verlenging van de bonussen. Het is nog niet bekend of dat deze keer ook het geval zal zijn, maar inmiddels duren de problemen al enkele uren. Het zou dus zomaar kunnen dat ook het Equinox-event wordt verlengd ter compensatie.

  1.   
    Throbert's avatar

    Dat ben je een miljoenenbedrijf en kun je na meer dan een jaar nog steeds geen servers onderhouden, Niantic is zo sneu

  2.   
    Dennisduin's avatar

    Wat ook sneu is, als je account 2 keer wordt verwijderd vlak achter elkaar zonder reden