Gamersnet.nl

Universal Studios Japan laat je door Final Fantasy-serie vliegen met Final Fantasy XR Ride

Universal Studios Japan heeft een wel heel toffe attractie in petto voor fans van Final Fantasy: het pretpark zal tijdelijk Final Fantasy XR Ride openen, een nieuwe simulatie-attractie omtrent de bekende JRPG-serie. Van 19 januari tot 24 juni 2018 kunnen bezoekers van het park deze toevoeging ervaren.


De coaster-simulator zal je door de gehele Final Fantasy-reeks laten reizen op een Airship. Bezoekers zullen door de verschillende werelden vliegen en in alle richtingen de wonderschone omgevingen kunnen bekijken, dankzij de 360 graden-visuals. Visual Works is verantwoordelijk voor de beelden die fans te zien krijgen. Deze Square Enix studio neemt al sinds jaar en dag de cinematics van de Final Fantasy-games voor zijn rekening.


Final Fantasy XR Ride maakt deel uit van Universal Studios Japan’s “Universal Cool Japan 2018”-campagne, die anime, video games en andere hippe Japanse dingen probeert te promoten. Los van deze campagne flirt het pretpark al sinds een aantal jaar met de game-industrie. Zo zijn er meerdere Monster Hunter- en Resident Evil-attracties geweest en is momenteel een Super Mario World-gedeelte van het park in aanbouw.

Wie van jullie gaat volgend jaar naar Osaka en de Final Fantasy XR Ride van een bezoekje voorzien?