Universal Studios Japan laat je door Final Fantasy-serie vliegen met Final Fantasy XR Ride

Universal Studios Japan heeft een wel heel toffe attractie in petto voor fans van Final Fantasy: het pretpark zal tijdelijk Final Fantasy XR Ride openen, een nieuwe simulatie-attractie omtrent de bekende JRPG-serie. Van 19 januari tot 24 juni 2018 kunnen bezoekers van het park deze toevoeging ervaren.


De coaster-simulator zal je door de gehele Final Fantasy-reeks laten reizen op een Airship. Bezoekers zullen door de verschillende werelden vliegen en in alle richtingen de wonderschone omgevingen kunnen bekijken, dankzij de 360 graden-visuals. Visual Works is verantwoordelijk voor de beelden die fans te zien krijgen. Deze Square Enix studio neemt al sinds jaar en dag de cinematics van de Final Fantasy-games voor zijn rekening.


Final Fantasy XR Ride maakt deel uit van Universal Studios Japan’s “Universal Cool Japan 2018”-campagne, die anime, video games en andere hippe Japanse dingen probeert te promoten. Los van deze campagne flirt het pretpark al sinds een aantal jaar met de game-industrie. Zo zijn er meerdere Monster Hunter- en Resident Evil-attracties geweest en is momenteel een Super Mario World-gedeelte van het park in aanbouw.

Wie van jullie gaat volgend jaar naar Osaka en de Final Fantasy XR Ride van een bezoekje voorzien?

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren