Valve implementeert maatregel tegen ‘review bombing’ op Steam

Sinds jaar en dag beschikt Steam over de mogelijkheid om reviews achter te laten bij de talloze games die het digitale distributieplatform van Valve rijk is. Hoewel dit een handige functie is om te zien hoe andere Steam-gebruikers denken over games, wordt deze optie de laatste tijd steeds vaker misbruikt.

Een recent voorbeeld hiervan zijn de talloze negatieve gebruikersrecensies die Firewatch op Steam ontving. Deze plotseling golf aan negatieve reviews bleek het gevolg van het feit dat Firewatch-ontwikkelaar Campo Santo niet erg gecharmeerd was van racistische uitlatingen van YouTuber PewDiePie. Om te voorkomen dat het recensiesysteem op Steam volledig nutteloos wordt door dergelijke ‘review bombing’-tactieken heeft Valve nu met de komst van een histogram een nieuwe maatregel geïmplementeerd.

Op het histogram is het in één oogopslag zichtbaar als een game ineens een grote golf van negatieve (of positieve) reviews krijgt. Niet alleen wordt het daarmee makkelijker om te zien of een game slachtoffer is van ‘review bombing’, ook kan je zo beter het verloop van gebruikersrecensies inschatten. Zo is het goed voor te stellen dat de komst van talloze contentrijke patches of bijvoorbeeld juist de implementatie van microtransacties effect heeft op de reviewscore van games.

 1.   
  matdriks's avatar

  goede toevoeging (Y)

 2.   
  Alfa Warrior's avatar

  Als ze nou even veel tijd stopte in het ontwikkelen van Half-Life 3, als dat ze doen aan dat achterlijke review-systeem, dan hadden we nu mogen klagen over waarom Half-Life 4 nog niet uit is.

 3.   
  Heccer's avatar

  Indeed alfa