Divinity: Original Sin 2 al bijna een half miljoen keer verkocht

Twee jaar geleden wist de Kickstarter-campagne voor Divinity: Original Sin 2 vriend en vijand te verbazen door binnen twaalf uur tijd het doelbedrag van 500.000 dollar op te halen. Ook alle stretch goals werden met gemak behaald en nu is het dan zover: de game ligt in de digitale schappen. Sterker nog, sinds 14 september is het spel al bijna een half miljoen keer verkocht.

Zelfs het immens populaire PlayerUnknown’s Battlegrounds werd (tijdelijk) van de eerste plek gestoten door de RPG van het Belgische Larian Studios. Deze cijfers betalen zich ook uit in het aantal gelijktijdige spelers: de piek lag afgelopen weekend op 85.000 spelers die Divinity: Original Sin 2 tegelijkertijd speelden.

De verkopen zijn natuurlijk gedeeltelijk tot stand gekomen tijdens de Kickstarter-campagne, maar ook was het vervolg op Divinity: Original Sin al enkele maanden speelbaar in Steam Early Access. In deze periode is de game in totaal 180.000 keer verkocht.

Voor een nicheproduct als Divinity: Original Sin 2 is het natuurlijk een hele prestatie om het geliefde PUBG van zijn troon te stoten. Toch is het vooralsnog geen zekerheid dat de game ook zijn weg naar de consoles gaat vinden. Larian heeft gezegd dat het de pc-versie voorlopig wil ondersteunen en daarna een korte pauze gaat houden. Daarna wordt pas gekeken naar de ontwikkeling van een eventuele console-port.

  1.   
    Garreth's avatar

    Ik heb het tijdens de Kickstarter Campaign gebacked en speel het sinds de EA.
    Zeer vermakelijk spel, erg leuk om dit multiplayer te spelen, vooral omdat mijn vrienden zeer onberekenbaar zijn. 🙂