Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Hoe zouden we onze eigen games maken? | Goeie Frag

Hoe ziet jouw eigen game eruit? Dat is de Goeie Frag van deze week. Peter, Daniel, Tom en Akeo beantwoorden een nieuwe vraag van jullie! Heb je ook een vraag? Laat deze gerust achter in de reacties.

  1.   
    Pim Huberts's avatar

    Leuke video guys! Nieuwe goeie frag: Wat is volgens jullie de meest onderschatte game?

  2.   
    Pakz's avatar

    Elk spel wat ik leuk/interessant vind wil ik zelf wel namaken met m’n eigen ideeen erin verwerkt. Zijn er zoveel.

    Ik probeer nu al 25 jaar lang games te maken. Het is echter veel werk om een game die maar ook iets groter is te maken. Ik ben dit jaar bv 10 dagen achter elkaar met een civ 1/2/3 clone bezig geweest die op tablet/phone/browser/desktop te spelen moet zijn. Echter bij rond de 5000 regels vond ik het al wel even goed en ben ik weer iets anders gaan doen.

    Ik kwam pas geleden nog filmpjes op youtube tegen waar werd uitgelegd hoe je zelf een base minicraft spel kan programmeren.

  3.   
    Strange_Bretzel's avatar

    Hoe zou jullie droom pc eruit zien? Hardware based

  4.   
    Tom's avatar

    Die vraag krijgen we wel vaker, maar ik denk persoonlijk dat dat een ontzettend saaie aflevering van Goeie Frag zou worden. De vraag is leuk, maar in dit format kun je er niks mee.

    Niet iedere redacteur geeft daadwerkelijk iets om een mooie pc build, en bovendien zouden we toch allemaal hetzelfde zeggen. Als budget geen obstakel is, roept iedereen toch maar ‘drie van de dikste videokaarten’ en ‘een of andere lijpe CPU’. Geen anekdotisch voorbeeld, niets wat we echt tastbaar kunnen tonen.

    Dit soort vragen zijn leuk om een keer op livestream te bespreken of zo, maar naar mijn idee schiet je er niks mee op om er een Goeie Frag aan te wijden.