Blizzard gaat strenger optreden tegen toxicity in Overwatch

In plaats van een Developer Update over nerfs, buffs en andere aanpassingen aan Overwatch, heeft Blizzard ditmaal een volledige aflevering geplaatst over het bestrijden van toxicity. De team-based shooter kampt namelijk met nogal wat slecht gedrag en een overvloed aan onvriendelijke opmerkingen richting teamgenoten. Daar moet iets aan gedaan worden, heeft Blizzard besloten.

Er wordt in de Update met name gepraat over het systeem waarmee je slecht gedrag kunt rapporteren. De straffen die gewoonlijk aan mensen werden uitgedeeld waren nogal mild van aard en daarom werd er nogal lacherig gedaan over het systeem wat Blizzard had gemaakt om dit tegen te gaan. Er zal daarom harder worden opgetreden: silences zullen vaker worden omgezet in schorsingen en ook de lengte van een schorsing zal worden verlengd.

Blizzard vindt het verschrikkelijk om hun ontwikkeltijd te moeten stoppen in het tegengaan van slecht gedrag in hun game, maar ziet de noodzaak overduidelijk. Hopelijk kan de ontwikkelaar binnenkort weer gewoon nieuwe maps, personages en toffe filmpjes gaan maken in plaats van het moeten afstraffen van vervelende spelers.

  1.   
    Tom's avatar

    Moet eerlijk toegeven dat ik ook wel het een en ander gemerkt heb van de toegenomen toxicity. Over verloop van tijd is de community van een soort vredelievende cult naar een hardcore zoutmijn geschoven. Nog niet dat het League of Legends-niveaus bereikt, maar naar mijn idee is het spel er wel minder toegankelijk op geworden.

  2.   
    Mark89NL's avatar

    Zo vaak zit ik er niet meer op ook maar omdat ik meestal in een party zit merk ik er weinig van.