Destiny 2 Guided Games vanaf nu in beta

Destiny 2 wordt alweer een week uitgebreid gespeeld door duizenden gamers en vanavond gaat ook de veelbelovende raid eindelijk live, zodat spelers zichzelf maximaal kunnen testen met diverse pittige uitdagingen. Een mooie feature van Destiny 2 is het onderdeel Guided Games. Deze feature koppelt spelers of groepen spelers (clans) aan topspelers. Ideaal dus als je geen eigen clan of vriendengroep hebt die ook Destiny 2 spelen, zodat je redelijk eenvoudig met anderen aan een Raid of Nightfall kunt deelnemen.

Anderzijds kan je ook medespelers helpen met deze activiteiten, mocht jij degene zijn die straks alles weet van de raid en genoeg vaardigheden hebt om anderen erbij te begeleiden. Je kunt je zodoende aanmelden voor Guided Games als een Seeker (op zoek naar hulp) of een Guide (je wilt anderen wel helpen). Je dient wel over een character te beschikken met het juiste level, Power-niveau en andere vereisten om jezelf als Seeker aan te melden.

Clans kunnen zich ook aanmelden voor een Guided Game, waarbij minstens de helft van het team uit spelers van die clan moet bestaan. Bijvoorbeeld een Raid voor 6 spelers heeft minimaal 3 spelers van de betreffende clan nodig. Op deze manier kunnen Clans zichzelf ook vriendelijk opstellen voor individuele gamers, die graag de Raid willen bespelen met wat kwalitatieve begeleiding.

Op deze manier probeert Bungie het vinden van activiteiten voor meerdere spelers toegankelijker te maken voor alle Destiny 2-spelers. Zo ben je dus niet veroordeeld tot externe sites om een groep spelers te vinden. Daarnaast moet het binnen de community zorgen voor meer samenwerken, leren van elkaar en vriendelijk gedrag.

Guided Games is momenteel in een beta-vorm beschikbaar tot 26 september. Vanaf die datum zal deze feature naar verwachting volledig beschikbaar zijn voor Nightfalls en Raids.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren