Weer een hoogtepunt voor PUBG: tien miljoen keer verkocht op Steam

De hype rondom PlayerUnknown’s Battlegrounds lijkt maar niet af te zwakken. De Battle Royale-shooter verbreekt het ene naar het andere record op Steam en nu is de magische grens van tien miljoen verkochte exemplaren bereikt. Het gaat ontwikkelaar Bluehole voor de wind.


De tien miljoen exemplaren van PUBG zijn ook in een hele korte tijd over de toonbank gegaan. Een klein half jaar geleden ging de shooter in Early Access en sindsdien zijn gamers – en onze eigen Peter – ontzettend in de ban van PlayerUnknown’s Battlegrounds. De meeste mensen die de game hebben gekocht spelen het ook razend fanatiek en het trekt ook enorm veel publiek op Twitch en andere streamingwebsites.

Overigens krijgt de game langzaam maar zeker nog een record in zicht: de meeste gelijktijdige spelers aller tijden. Vorig jaar maart zette DOTA 2 het record op bijna 1,3 miljoen gamers en de teller van PUBG zit al tegen één miljoen aan. Binnenkort moet de Xbox One-versie van de game uitkomen, wat kan betekenen dat de spelersaantallen nog explosiever gaan stijgen. Op Gamescom mocht Tom er al mee aan de slag en was hier zeer positief over. De toekomst voor PlayerUnknown’s Battlegrounds ziet er dus zonnig uit.

 1.   
  MBgamer's avatar

  Kom die ook op ps4?

 2.   
  OnOwned's avatar

  MBgamer schreef, "Kom die ook op ps4?"

  Ik en veel andere PS4-bezitters hopen dit natuurlijk ook. Er is nog geen officiële bevestiging, maar de makers van PUBG zouden knettergek zijn als ze het niet doen. Iedereen lijkt het te willen spelen dus lijkt het me heel logisch om het op zoveel mogelijk verschillende platformen uit te brengen.

 3.   
  Tom's avatar

  Bluehole heeft in het verleden al gecommuniceerd de game (uiteindelijk) ook naar PlayStation 4 te willen brengen, al was dat voor de samenwerking met Microsoft voor de Xbox One-versie. Het zal ongetwijfeld afhangen aan hoeveel geld Microsoft ertegenaan smijt om het een exclusive te houden, eer ze weer terugkomen op die visie.

 4.   
  JaslanNL's avatar

  Toch knap dat een vroegtijdige toegang game met bugs, en in verhouding weinig content, zo vaak word opgepikt door een groep normaal ‘kritische’ gamers. Ik zie het magische/unieke er niet in. Wel een leuke shooter, maar niet beter dan veel alternatieven. Misschien kan iemand mij vertellen waarom 10 miljoen mensen dit wèl vinden?