Werkt Gearbox aan een nieuwe Borderlands-game?

De Borderlands-games zijn klassiekers en veel mensen zien een vervolg dan ook wel zitten. Voor deze mensen is er wellicht goed nieuws: op PAX West zei Randy Pitchford, de directeur van ontwikkelaar Gearbox, dat ongeveer negentig procent van zijn bedrijf momenteel werkt aan “hetgene waarvan de meeste gamers willen dat ze eraan werken”.

Borderlands 3 wordt dus niet specifiek genoemd, maar de suggestie wordt sterk gewekt dat het om deze game gaat. Natuurlijk staat Gearbox óók bekend om een andere zeer populaire franchise: Brothers in Arms. Die serie richt zich echter op een wat kleinere niche dan Borderlands, dus het lijkt aannemelijk dat Pitchford het over een nieuwe Borderlands heeft.

Echter, over nieuwe delen van zowel Borderlands als Brothers in Arms heeft de CEO van Gearbox al eerder uitspraken gedaan, dus het één hoeft het ander niet uit te sluiten. Wellicht krijgen we binnenkort dus twee aankondigingen van de ontwikkelaar voor de prijs van één.

Een groot deel van Gearbox werkt aan de nieuwe game, maar de uitgelezen gelegenheden voor aankondigingen – de E3 en Gamescom – zijn inmiddels voorbij. Waarschijnlijk moeten we dus nog wel minstens een paar maanden wachten tot we iets officieels horen over Gearbox’ nieuwe kindje.

 1.   
  Thijs.'s avatar

  Borderlands 2 was super goed ik hoop dat als ze idd een nieuwe maken deze beter is dan the presequel

 2.   
  Ray8's avatar

  Hoe zit dat eigelijk met brother in arms er was 2 jaar gelden een nieuwe aangekondigd???

 3.   
  Tom's avatar

  Dat is al weer veel langer dan twee jaar terug. Het ging destijds om Brothers in Arms: Furious 4, die uiteindelijk geannuleerd werd. Betwijfel ten zeerste of ze terug willen komen op de franchise met zo’n komische noot, gezien het voorheen vooral een serieuze serie was.