Razer Basilisk wordt FPS-paradepaardje met verstelbaar scrollwiel

Razer gaat hard als het aankomt op nieuwe muizen. Na de hybride Lancehead en later de kantoorgerichte Atheris volgt nu ook de Razer Basilisk, een vooral shooter-gerichte muis met in stroefheid verstelbaar scrollwiel.


De Razer Basilisk beschikt over Razers nieuwe optische 5G-sensor die een gevoeligheid tot 16.000 DPI kent. Deze moet een versnelling tot 450 inch per seconde (50 G) ondersteunen en wordt met 1000 Hertz ultrapolling doorgespeeld naar de aangesloten computer.

Daarnaast bevat de Basilisk acht te programmeren knoppen, waarvan de twee hoofdtoetsen beschikken over Razers Mechanical Mouse Switches. Deze bejubelden we eerder in onze Razer DeathAdder Elite review en verzekeren tot zeker 50 miljoen aanslagen.

Dat alles bevat (geheel volgens de norm) twee LED-lampjes met Razers iconische Chroma-verlichting, die zeker in 16,8 miljoen verschillende kleuren kan lichtgeven.

De Razer Basilisk moet deze maand nog in de schappen verschijnen, alsmede op de officiële Razer webpagina om aan te schaffen. Met een richtprijs à 69,99 euro, lijkt een aankoop nog enigszins mee te vallen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren